agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni4448Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-01-2014, 09:40   #1
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Domateslerimin bu günkü halleri. Sudan bamyası tohumlarından bir tanesi de kafasını kaldırdı.

Büyümeleri bu hızla sürerse birkaç gün içinde yetiştirme kabibindeki yerlerini alacakları sanırım. Zira fotoğrafta da görüldüğü gibi iyice şişmişler.

Black cherry ile Sarı Armut domates hala çimlenmedi. Ama muhtemelen bu gün yarın onlar da çimlenecektir.

Eklenen Resimler

Düzenleyen malbman : 16-01-2014 saat 09:50 Neden: Eksik cümle.
malbman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-01-2014, 10:50   #2
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Sayfayı görünce benimde güç bela zaptettiğim hevesim yeniden coştu Daha önceleride sabırsız davranıp erkenden ektiğim çok sayıda tohumu kaybettiğim için sabırla mart ayını bekliyorum. Şu an ise hiçdeğilse bir kaç çeşit çimlendirsem mi diye düşünmeye başladım

Andora Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-01-2014, 17:44   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2014
sn.malbman
çimlendirmekte kullandığınız o beyaz şey nedir?

harbi acemi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-01-2014, 13:51   #4
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harbi acemi Mesajı Göster
sn.malbman
çimlendirmekte kullandığınız o beyaz şey nedir?
Sayın harbi acemi, o beyaz malzeme bu linkten aldığım sünger yetiştirme ortamı.

malbman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-01-2014, 15:33   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Tohum takas ile ilgili olduğu için yazacaklarımı bu başlığa daha uygun buldum. Belki yetkililer yazacaklarım için ayrı başlık açarlar.

İlk ben olayım diyordum ama Oz26 kardeşim benden önce davranmış

Sevgili kardeşlerim Loveforlife ve Kiraz ın tohum paylaşım etkinliğinden gönderdikleri sedef çiçeği ve Red Robin domates tohumlarını daha fazla sabredemiyerek çimlendirme işlemine başladım. Hemşehrim Kasap94 ün hediyesi sphagnum yosunu içine aldığım tohumların yarısını ektim. Ayrıca bir çiçekçiden aldığım ve bahçemin çeşitli yerlerine dikeceğim lavantaların tohumlarını da bu postada çimlendireceğm.

Çimlendirme için erken olabilir ancak her üç bitkiyi de kapalı sıcak ortamda fide olana kadar tutacağım. Hatta daha fazla.)27.12.2014

Diğer başlıkta açıp fotoğraflarını koyduğum çimlendirme denememi saygın ve müteşekkir ifadelerle açan sayın Malbman ın bu başlığına taşımayı uygun buldum, mahzuru yoksa. Başlık genel bir ifade taşıdığı için buna karar verdim.

Evet sayın Malina nın uyarısı çok yerinde ama, sanırım tohumların hepsi ilkbaharda çimlendirilecek tohumlar değil. Ben de aldığım 14 cins tohum arasından sedef ve Red Robin in 4 er tohumunu kullandım. Diğerleri soğuk ve kuru ortamda Nisan ayını bekliyorlar.

-İki çimlendirme denemesini de evimin en aydınlık ve sıcaklığı 15-25 derece arasında olan bir yerinde, Nisan ayına uygun olarak sabah saat 6- 9, akşam 16-20 arasında yapay aydınlatma yaparak 15 Ocak da bu duruma getirdim.

-İkinci resim ise Red Robin domatesin bugün(26 Ocak) ki durumu. Sedef daha sağlıklı.

Eklenen Resimler

OSMAN45 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025