agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-10-2014, 11:59   #9
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Foruma üye olan herkes başkaca bir kriter aranmadan tohum talep edebilir.

Etkinliğin motivasyonu tüm tohum taleplerinin karşılanması yönündedir.

Yani, etkinlik organizasyonu her bir geçerli talep için (kargo adresini lojistik merkezine zamanında gönderen talep sahiplerinin talepleri geçerlidir) bir etiket oluşturacak ve paylaşımcıya gönderecektir.

Taleplerin karşılanıp karşılanmaması paylaşımcıların insiyatifindedir ve paylaşımcılar kendilerine göre ve biribirlerinden bağımsız talep karşılama kriterleri uygulayabilirler.

Yani bir paylaşımcı, elindeki tohum miktarının azlığından veya başka sebeblerle bazı talepleri karşılayıp bazılarını karşılamayabilirler. Başka bir paylaşımcı tamamen başka kriterler uygulayabilir, bir başkası ise taleplerin tümünü karşılayabilir.

Bu yöntem geçen sene de uygulandı ve etkinlikteki toplam taleplerin %91'i karşılandı.

Etkinliğin amacı, olabildiğince çok tohumun, olabildiğince çok yetiştiriciye ulaştırılarak bu tohumların ülkenin dört bir yanında yetiştirilmesini sağlamak olduğu düşünüldüğünde;

Paylaşımcı, doğal olarak paylaştığı tohumların ekilip yetiştirilmesini arzu eder. Bunun için bir çok zahmete katlanmaktadır.

Paylaşımcının elinde tohum miktarı kısıtlı olduğunda, yine doğal olarak, bu tohumları bilebildiği kadarı ile yetiştirme olasılığı en yüksek kişilere göndermeleri normal ve haklı bir düşüncedir.

Bu sebeple paylaşımcının hiç tanımadığı, hakkında bilgi sahibi olmadığı kişilere tohum göndermekte tereddüt etmesi de normaldir. Talep edenlerin bir şekilde bu tohumları yetiştirmek niyetinde ve kaabiliyetinde olduklarına dair daha önceden bir intiba yaratmış olmaları paylaşımcı açısından önemlidir.

Bu etkinliğin bu şekliyle geçen sene de yapılmış olduğu düşünülürse, geçen sene tohum talep etmiş olup bu tohumları yetiştirip, sembolik bile olsa bazılarını bu sene paylaşıma sunanlar, paylaşımcıların en çok görmeyi istedikleri durumu oluştururlar. Böyle davranmış olanların yeni taleplerini karşılamak paylaşımcı açısından doğal bir teşviktir.

Öte yandan her sene sadece tohum talep edip sebepsiz olarak hiç paylaşmayan üyelerin yeni talepleri ise paylaşımcının en çok tereddüt edecekleri durumları oluşturur. Bu da son derece doğaldır.

Bu sebeplerle bu konuda hiç bir tartışmanın anlamı ve gereği bulunmuyor. Tohum talep etmekte bir kısıtlama yoktur, ancak paylaşımcılar bunları karşılamakta tamamen özgürdür. Etkinlik yönetimi paylaşımcının özgür iradesine hiç bir şekilde müdahalede bulunmaz, paylaşımcı nasıl istiyor ise o şekilde dağıtım yapabilmesi için gereken tedbir ve düzenlemeyi sağlamaya çalışır.

ciroz beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025