agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni1177Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2014, 16:56   #1
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Ismail Bey (Kuzucu), Musakça Köyü Kavunu'nun benim bildigim kadariyla ozellikleri:

- Kabugu ag orgulu (baska bir yerli kavun olan ve yurtdisinda da yurticindeki ticari tohum kataloglarinda Ananas olarak gecen kavuna cok benzer ki bildigim kadariyla Ananas'in yerli bir kultivari da mevcut)
- Kategorisinin muskmelon olmasi lazim
- Kabuk rengi acik kahverengi/somon/sari alasimlari
- Sekli oval
- Et rengi buyuk ihtimalle krem/beyaz/acik yesil renklerinin alasimi (gobege dogru renk acilacak sekilde)
- Eti buyuk ihtimalle lifli
- Cok kucuk bir kavun olmasa gerek; sanirim tek meyve agirligi Kirkagac 589 kadar gelir

Spesifik olarak tek bir koy adiyla anildigi icin, baska kultivarlarinin oldugunu sanmiyorum ama eger sizdeki tohum genel bir isimle Kokulu Kavun olarak geciyorsa, isimlendirmeye dikkat etmenizi oneririm. Balikesir'de Kokulu Kavun adiyla anilan ve birbirinden farkli ozelliklere sahip farkli kavunlar olabilir ama Musakça Köyü Kavunu bir tanedir.
Muz kavunu ve ananas kavunuda kokuludur ama onlara hiç kokulu kavun demiyoruz.

O bölgede ilk olarak muz kavunu çıkar daha sonra bizim kokulu kavun dediğimiz kavun (musakça) son olarakta kış kavunu çıkar.

Olgunlaşmamış halinin fotoğrafını ekliyorum, başka bilen duyan varsa yazabilir.

Name:  IMG_3744.jpg
Views: 2553
Size:  40.9 KB

Kırmızı pancara gelirsek fuarda aldığımız bir tohumdu özel bir paketli değildi. Cinsi o kadar bilmiyorum.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-07-2014, 22:46   #2
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Resimdeki muskmelon gibi durmuyor; kabugu da duz degil (bendeki bilgi baska bir kavuna aittir).

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Muz kavunu ve ananas kavunuda kokuludur ama onlara hiç kokulu kavun demiyoruz.

O bölgede ilk olarak muz kavunu çıkar daha sonra bizim kokulu kavun dediğimiz kavun (musakça) son olarakta kış kavunu çıkar.

Olgunlaşmamış halinin fotoğrafını ekliyorum, başka bilen duyan varsa yazabilir.

Eklenti 510073

Kırmızı pancara gelirsek fuarda aldığımız bir tohumdu özel bir paketli değildi. Cinsi o kadar bilmiyorum.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-07-2014, 08:27   #3
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Resimdeki muskmelon gibi durmuyor; kabugu da duz degil (bendeki bilgi baska bir kavuna aittir).
O zaman soyle yapabılırsınız;

Yanılmıyorsam muz kavunları bu hafta cıkmaya baslayacak. 10 gun ıcınde de musakca kavunları cıkmaya baslar. Koy muhtarı ıle ıletısım kurup ıstedıgınız kadar kavun gondermesını ısteyebılırsınız. Koyun gırısındekı yerlerde kamyonlarla satıs yapan esnaflar var.

Eski 21-07-2014, 09:36   #4
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Benim tarifim Musakca Kavunu disinda baska bir kavuna aittir. Maksat dogru bilgiye soru/cevap yoluyla ulasmak (benim yanlis bilgi sahibi olmam onemli degil, yanlissa yanlistir, sizden suphe ediyor degilim). Tohum etkinliginin amaclarindan birisi tohum kimliklerini olusturmak. Sizin olgunlukta buraya ekleyeceginiz kavun resmi internette belki de tek resim olacak ve sirf bu yuzden bile cok onemli.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
O zaman soyle yapabılırsınız;

Yanılmıyorsam muz kavunları bu hafta cıkmaya baslayacak. 10 gun ıcınde de musakca kavunları cıkmaya baslar. Koy muhtarı ıle ıletısım kurup ıstedıgınız kadar kavun gondermesını ısteyebılırsınız. Koyun gırısındekı yerlerde kamyonlarla satıs yapan esnaflar var.

YeniBON beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-07-2014, 10:42   #5
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Sayın birnefestoprak,

Kataloglar sayfasında Anatohum başlığı altında şu ayrıntıyı biraz detaylandırabilir misiniz?

Alıntı:
Sonraki yillarda proje yetistiriciligi icin gonullu olmak isteyen agaclar.net uyelerinin iletisim@anatohum.com adresine burdaki uye isimleriyle birlikte e-posta gondermeleri gerekmektedir. Bundan sonraki asamada kendilerine gonderilecek basvuru formunu dolduran uyeler, degerlendirmeye alinarak ihtiyaca gore ve belli bir siralama gozetilerek projeye dahil edilecektir. Basvuru formlarinin gonderimi yil sonunu bulacaktir.
Yani burdaki başvuru formuna neden gerek duyuyorsunuz? İçeriği ve amacı nedir?

Amacımız geleneksel tohumları yetiştirmek, çoğaltmak, dağıtmak ve devamlılığını sağlamaksa neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?

Ben şunuda demek istiyorum...

Tohum paylaşan her üye, talepte bulunan üyelere başvuru formu dağıtıp kriterlere uymayanlara talepte bulundukları tohumları yetiştiremezsiniz mi demeli..!

Etkinliğin esaslarında geçen tohum talebinde bulunan üyelere insiyatifiniz doğrultusunda gönderme yapılabileceğidir. Başvuru formu doldurtup kriter aramak, Anatohum başlığının etkinlikle bağdaşmayan başka bir amacı olduğu hissi uyandırıyor.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-07-2014, 13:45   #6
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak,

Kataloglar sayfasında Anatohum başlığı altında şu ayrıntıyı biraz detaylandırabilir misiniz?

Yani burdaki başvuru formuna neden gerek duyuyorsunuz? İçeriği ve amacı nedir?

Amacımız geleneksel tohumları yetiştirmek, çoğaltmak, dağıtmak ve devamlılığını sağlamaksa neden böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz?

Ben şunuda demek istiyorum...

Tohum paylaşan her üye, talepte bulunan üyelere başvuru formu dağıtıp kriterlere uymayanlara talepte bulundukları tohumları yetiştiremezsiniz mi demeli..!

Etkinliğin esaslarında geçen tohum talebinde bulunan üyelere insiyatifiniz doğrultusunda gönderme yapılabileceğidir. Başvuru formu doldurtup kriter aramak, Anatohum başlığının etkinlikle bağdaşmayan başka bir amacı olduğu hissi uyandırıyor.
Sayın limon_sever'e katılıyorum, Sayın birnefestoprak belki konu doğru bir yoldur fakat etkinlikte belirli bir standart yok mu? Herkesin konusu ve mesajların belirleri kısımları aynı. Ama sizinkinde başka isteklerde var.

Sizinkisi proje içinde proje oluşturmak gibi olmuş. Bu bölümün sadece etkinlik için kullanılması gerektiğini düşünüyorum, Ana Tohum projesi için diğer başlıklarda konu açılabilir.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025