agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni3632Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-12-2013, 16:02   #11
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Özellikle kışlık sebze ve çiçeklerde katlama yaparsanız bence uygun olur.
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi.

Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz.
Sayın h_doğan; Sera ortamım olmadığı, ekeceğim yerin rakımı 1250-1300 metre civarında olacağı, bulunduğum yer itibari ile soğukların fazla olması dolayısı ile ancak bahar aylarında dikim yapmam durumunda ürün alabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki tohumları toprağa ekmeden hepsini buzdolabının kapak veya sebzelik kısmında saklamam durumunda hem soğuk katlama yapmış olup baharda ektiğim zaman soğuklama ihtiyaçlarını gidermiş olabilirim diye düşünüyorum. Soğuk katlamayı toprağa tohumu ekmeden bu şekilde yaparsam ilkbaharda tohumların rahat çimlenmesini ve tohumların hepsinin maksimum tazelikte ve canlılıkta olmasını sağlayabilirmiyim.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025