![]() |
|
![]() |
#1 | |
Moderatör
|
h_dogan
Bu başlık altında paylaşacağım tohumları tanıtmaya çalışacağım. Paylaşacağım tohumları belirledikçe ekleme yapacağım. 1. Aslanağzı (karışık renklerde) 2. Akşam sefası (karışık renklerde) 3. Selluka 4. Zinnia (karışık renklerde) 5. Siyah cherry domates 6. Kırmızı horozibiği 7. Mini kiraz domates 8. Yerli yayla domates 9. Rezene 10. Atlantic Dill's Giant (balkabağı) 11. Siyah inci biber 12. Yumurta patlıcan 13. Yedikule tipi marul 14. Red Romanie marul 15. Spagetti kabak 16. Lif kabağı 17. Dolmalık patlıcan 18. Su kabağı 19. Kırmızı yıldız çadırı Alıntı:
Düzenleyen h_dogan : 04-11-2013 saat 15:05 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
|
Aslanağzı
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Aslanağzı Tohum çeşit adı: Değişik renklerde aslanağzı. Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Tohumun kökeni: Bir kısmı Adana, bir kısmı da takas etkinliğinden Kullanılan gübreler: Kendi yaptığım kompost Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz ayları Bitki tipi ve gelişim durumu: Bodur değil, nazsız bir bitki. Kötü toprak koşullarında da rahatlıkla yetişiyor. Düzenleyen h_dogan : 16-07-2013 saat 17:47 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
Akşam sefası
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Akşam sefası Tohum çeşit adı: Değişik renklerde akşam sefası. Tohum kaç yıldır sizdedir: 10+ Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Tohumun kökeni: Adana Kullanılan gübreler: Kullanılmıyor, gerek de olmuyor. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz ayları Bitki tipi ve gelişim durumu: Nazsız bir bitki. Kötü toprak koşullarında da rahatlıkla yetişiyor. Not: En kötü koşullarda bile gelişip çiçekleniyor. Suyun az olduğu, toprağın kötü olduğu, çok güneşli yerler, yarı gölge yerlerde de gelişimi iyi. Susuzluğa dayanıklı Düzenleyen h_dogan : 16-07-2013 saat 17:48 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
|
Selluka
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Selluka Tohum çeşit adı: Selluka Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Tohumun kökeni: Kalambaklı-İzmir Kullanılan gübreler: Kullanılmıyor, gerek de olmuyor. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanıldı (mantar, kırmızı örümcek) Hasat yıl ve ayı: 2012 ve 2013 yaz ayları Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarılıcı ve 10 m kadar uzayabiliyor. Yerini sevdikten sonra büyümesinde sorun yok. İlk dikildiği zaman direk güneş ışığını almaması gerek ondan sonra pek ilgi istemiyor Adana koşullarında. Düzenleyen h_dogan : 16-07-2013 saat 17:54 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Zinnia
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek Yıllık Tohum Türü: Zinnia, kirli hanım. Tohum çeşit adı: Karışık renkte ve katmerde zinnia. Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Tohumun kökeni: Marketten paket tohum almıştım ama hangi marka olduğunu unuttum. Kullanılan gübreler: Kendi yaptığım kompost. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz-sonbahar ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki yaklaşık 70-100 cm boya ulaşabiliyor, çiçekleri oldukça iri, fazla bir bakım isteği yok. Yalnız bitki fazla büyüdüğü için devrilme riski var başına bir kazık çakılıp bağlanırsa daha iyi ve uzun süreli çiçeklerini görebilirsiniz. Fazla ağırlıktan yatabiliyor, dalları kırılabiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderatör
|
Siyah cherry domates
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Siyah cherry domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: İnternet üzerinden satın almıştım. Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler : Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mildiyö ve kurt ilacı kullanıldı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Çok kuvvetli gelişir. Mutlaka güçlü askı sistemi hazırlanmalıdır. Özellikleri: Oldukça iyi bir aromaya sahip. Siyah denilmesine rağmen çok koyu bir siyah renge ulaşmadı Adana koşullarında. Verimli bir çeşit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
|
Horozibiği
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek Yıllık Tohum Türü: Horozibiği Tohum çeşit adı: Kırmızı horozibiği. Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz-sonbahar ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki yaklaşık 100-150cm boya ulaşabiliyor. Bakım gerekmiyor, tohumdan çok kolay çoğaltılıyor. Dökülen tohumlardan ertesi sene çıkma ihtimali oldukça yüksek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderatör
|
Mini kiraz domates
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Mini kiraz domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 9-10 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Hatırlamıyorum ama en iyilerini seçerek buraya kadar geldi. Büyük ihtimalle marketten aldığımız domates tohumlarından ekilmişti. İlk başlarda değişik tiplerde domates oluyordu, şimdi stabilleşti Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler : Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mildiyö ve kurt ilacı kullanıldı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Çok kuvvetli gelişir. Mutlaka güçlü askı sistemi hazırlanmalıdır. Özellikleri: Oldukça iyi bir aromaya sahip. Siyah çeri ile beraber en beğendiğimiz aromaya sahip kiraz domates. Salkımda tuttuğu meyve sayısı çok fazla, toplamaktan bıkacağınız bir çeşit. Koltuk budaması yaparsanız daha kaliteli meyve verir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
Yerli yayla domatesi
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Yerli yayla domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Tekir Yaylası'ndan geldi Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler : Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mildiyö ve kurt ilacı kullanıldı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Yarı sırık bir çeşit. Ben kargılara bağlamıştım boyu 100- 120 cm civarı vardı. Yerde bırakmamanızı tavsiye ediyorum taliplisi fazla oluyor. Özellikleri: Oldukça iyi bir aromaya sahip. Normal yerlilere göre koparıldıktan sonra biraz fazla dayanıyor. NOT: Tohum miktarı kısıtlı. Düzenleyen h_dogan : 22-08-2013 saat 21:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
|
Rezene
![]() Bitki türü: Baharat Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Rezene Tohum çeşit adı: Rezene Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: - Tohumun kökeni : 2012 Agaclar.net tohum takas etkinliği Kullanılan gübreler : - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 1m boylanıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Moderatör
|
Atlantic Dill's Giant
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Balkabağı Tohum çeşit adı: Atlantic Dill's Giant Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni : Serpent Kullanılan gübreler : Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mantar ilacı kullanıldı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça yer kaplayan bir bitki balkabakları. Özellikleri: Yerli balkabaklarına göre daha yumuşak bir kabuğa sahip, meyve eti kalın, meyve eti rengi yerli kabaklara göre biraz turuncuya kaçıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Siyah inci
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Siyah inci biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Gittigidiyordan alındı Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler : Kompost Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Geniş yere ekildiğinde 50-60 cm boylanabiliyor. Özellikleri: Bitki yabancı tozlanmaya oldukça eğilimli. Tohumun saflığını garanti edemiyorum çünkü izolasyon yapmadım. Ben geçen sene aldığım tohumlardan ektiğimde çoğunun rengi dönmüştü. Normal koşullarda bitkiler de mor renkli olduğu için ben sadece mor bitkileri saksılara ayırıp ektim diğerleri bıraktım. Sizler de eğer talepte bulunursanız tohumları ekersiniz çıktıktan sonra sadece mor olanları ayırıp diğerlerini kopartırsınız. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderatör
|
Yumurta patlıcan
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Yumurta patlıcan Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Su dışında hiçbir şey vermiyorum, gelişim durumu yine de iyi çünkü diktiğim yer pek iyi bir toprağa sahip değil. Meyve tutumu çok iyi. Yaprakları ve çiçekleri normal patlıcanlara göre küçük. Meyveleri de bir yumurta kadar büyüyor çok şeker görünüyorlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderatör
|
Yedikule tipi marul
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Marul Tohum çeşit adı: Yedikule tipi marul Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Paket tohum (Pinaper tohumculuk) Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu:- |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderatör
|
Red Romanie marul
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Marul Tohum çeşit adı: Red Romanie Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler: Kompost Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: - |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderatör
|
Spagetti kabak
Kabakları kestim maalesef tohumlar kabağın içinde çimlenmişler. Çok az miktarda tohum çıktığı için talep eden ilk beş kişi olan * alanur * yeşilyayla * loveforlife * sevoş * cemas dışındakilerin taleplerini karşılayamayacağım. ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Spagetti kabak Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler: Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mantar Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı bir bitki, çite sardırılarak yetiştirilebilir. Düzenleyen h_dogan : 20-09-2013 saat 22:24 Neden: Açıklama eklendi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Lif kabağı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Lif kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Komşumuzdan Tohumun kökeni : Adana Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı bir bitki, çite sardırılarak yetiştirilebilir. Meyve boyu yaklaşık 50 cm. Erken ekilmesinde fayda var. Çok sıcak koşullarda meyve tutumu az oluyor. Banyo lifi olarak kullanımı yaygın Adana'da. Bazı yörelerde küçük meyveleri sebze olarak tüketiliyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Dolmalık patlıcan
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Dolmalık patlıcan, topak patlıcan Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Bir üreticiden almıştım. Tohumun kökeni : Adana Kullanılan gübreler: Kompost, 18.18.18+ TE Kullanılan ilaçlar: Mantar, kurt, beyaz sinek Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyveler mor renkte, hafif uzun. Bitki boyu 1.5m'ye kadar uzayabiliyor. Kemer patlıcan gibi sık dikilmemeli, fazla boya gidiyor ve meyve az oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Su kabağı
![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Su kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: 10+ Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Yüreğir Size nereden geldi: Eski olduğu için hatırlamıyorum. Tohumun kökeni : Adana Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
|
Kırmızı Yıldız Çadırı
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Yıldız çadırı Tohum çeşit adı: Kırmızı yıldız çadırı. Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Tohumun kökeni: Adana Kullanılan gübreler: Kullanılmıyor, gerek de olmuyor. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2013 yaz ayları Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarılıcı, yerini sevdimi baya yer kaplıyor. Düzenleyen h_dogan : 04-11-2013 saat 19:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|