![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Loveforlife
Güzelliklerin paylaştıkça çoğalacağına inanan biri olarak, ben de yetiştirdiğim çiçek ve sebzelerden alacağım tohumları 2013-2014 tohum takas etkinliğinde paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım. Belki çok özel türlere sahip değilim ama mutlaka paylaşımda talip olmak isteyenler olacaktır benim canlarıma da... Karınca kararınca, neleri paylaşacağımın listesini yapmaya başlayalım mı? 1. Sedef çiçeği (Lunaria Annua) 2. Mor katmerli haseki küpesi (Aquilegia Coerulea) 3. Şebboy (Erysimum & Matthiola) 4. Fransız kadife çiçeği ( Tagetes patula ) 5. Turkish Orange Patlıcan 6. Mor Meksika biberi 7. Yumurta Patlıcan - Süs Patlıcanı (Solanum ovigerum) 8. Beyaz cüce karpuz 9. Arnavut biberi 10. Balık biber 11. Sabah sefası (ipomea) Alıntı:
Düzenleyen loveforlife : 21-10-2013 saat 16:21 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sedef çiçeği (Lunaria Annua)
![]() ![]() ![]() Bitki ömrü: 2 yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: Bu yıl bitki ile 4. yılımız. Çiçeğini 3. kez görüyorum. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Tohumun kökeni: Bir yakınımın bahçesinde görüp ondan istemiştim. Kullanılan gübreler: Yanmış koyun gübresi ile hazırlanan şerbet verildi. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmayı gerektirecek bir sorun yaşamadım. Hasat yıl ve ayı: Tohumlar olgunlaştığında hasat edilecek.(2013) Bitki tipi ve gelişim durumu: Dona dayanıklı olan bu bitki 2. yılında çiçek açıyor. Çiçek açtıktan sonra da ömrünü tamamlıyor. En önemli özelliği tohum alındıktan sonra geriye kalan sedef ışıltısındaki tohum keselerinin çok güzel bir aksesuar olarak kullanılabilmesi. Paylaşılacak tohum sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen loveforlife : 07-07-2013 saat 22:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Mor katmerli haseki küpesi (Aquilegia Coerulea)
![]() ![]() ![]() Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: Kendimi bildim bileli sahip olduğumuz çiçeklerden biri. En az 20 yıldır bizimle olduğunu söyleyebilirim. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Tohumun kökeni: Rahmetli büyükannemin bahçesinde yetiştirdiği çiçeklerdendi. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmayı gerektirecek bir sorun yaşamadım. Hasat yıl ve ayı: Tohumlar olgunlaştığında hasat edilecek.(2013) Bitki tipi ve gelişim durumu: Dona dayanıklı olan bu bitki 2. yılında çiçek açıyor. Aynı bitkinin çiçeğini yıllarca görebiliyorsunuz. Ayrıca dökülen tohumlar hiç beklemediğiniz yerlerde çıkarak size sürprizler yapabiliyor. Paylaşılacak tohum sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen loveforlife : 07-07-2013 saat 22:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Şebboy (Erysimum & Matthiola)
![]() ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...8-img_9379.jpg ![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yılı aşkın süredir bizimle. Sürekli kendini yenileyerek devam ediyor. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Tohumun kökeni: çok eskiden beri bizde olduğundan tam kaynağını bilemiyorum. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresinden yapılan şerbet kullanıldı. Kullanılan ilaçlar: Bu bitkide ilaç kullanmayı gerektirecek sorunla karşılaşmadım. Hasat yıl ve ayı: 2013 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: İkinci yıl çiçek açıyor, dona dayanıklı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Fransız kadife çiçeği ( Tagetes patula )
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır bizimle. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Tohumun kökeni: Bir tanıdığımızın evinin bahçesinde uzun yıllardır yetişen bir türdü. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresinden yapılan şerbet kullanıldı. Kullanılan ilaçlar :- Hasat yıl ve ayı: 2013 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları kolaylıkla çimlenen ve kolay gelişen bir bitki. Güneşi seviyor. Yaklaşık 30 cm kadar boylanıyor. İlkbahardan sonbahara dek sürekli çiçekli görebileceğiniz bu bitki, etkileyici kokusuyla özellikle beyaz sinekler için caydırıcı etkiye sahip. Kadife çiçeği kökleriyle salgıladığı bazı kimyasallarla nematodları yok eder. Beyaz sinek ve fasulye böceklerini uzaklaştırır. Kadife çiçeği; patlıcan, patates, balkabağı, kabak, domates ve fasulye için iyi arkadaş çiçekleri üretir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Turkish Orange Patlıcan
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Turkish Orange Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Size nereden geldi: Geçen yılki tohum takas etkinliğinden Tohumun kökeni: - Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi şerbeti. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2013 sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda yetiştirmeye dahi uygun (en azından benimkiler saksıda yetişti), kolayca yetiştirilebilen, verimli bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Tenis topundan irice turuncu meyveleri, özellikle dolma olarak güzel bir tada sahip. Kızartma da iyi sonuç aldık. Aslında anavatanı Türkiye olan bu sebze özellikle İtalyanlar'ın çok rağbet gösterdiği bir türmüş. Paylaşılacak tohum sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen loveforlife : 18-09-2013 saat 13:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Mor Meksika biberi...
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık (kışın dondon korunduğu takdirde çok yıllık) Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum Tohum çeşit adı: Mor çiçekli Meksika biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Size nereden geldi: 4 yıl önce satın aldığım bitkinin tohumlarıydı. Tohumun kökeni: 4 yıl önce bir çiçekçiden minik bir fide olarak aldığım bu biberi çok beğenerek tohumundan üretmeye başladım. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresinden yapılan gübre şerbeti. Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 Ağustos Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Hem yaprakları hem de biberlerinin görünüşüyle her yerde rastlayamayacağınız ve farkını hemen gösteren bir tür. Oldukça verimli. Mor çiçekleri ve yapraklarıyla dikkat çekmesinin yanısıra kısa sürede kendini gösteren minik mor biberlerinin acısı oldukça yoğun. Ama lezzetli bir acı. Meyveler olgunlaştıkça kızarıyor. Bitkinin hiçbir ilaçlama yapmadan zararlılara karşı çok dirençli olması da oldukça dikkat çekici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yumurta Patlıcan - Süs Patlıcanı (Solanum ovigerum)
![]() ![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Yumurta patlıcan Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni : Kullanılan gübreler: Gübre şerbeti Kullanılan ilaçlar:İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıda yetiştirmiş olmama rağmen oldukça yüksek verim aldım. Meyve tutumu çok iyi. Yaprakları ve çiçekleri normal patlıcanlara göre küçük. Yumurtaları tazeyken toplamak gerekiyor. Aksi durumda kısa sürede çekirdekleniyor. Dallarda yumurta gibi çok güzel bir görüntü sağlayan bu şirin patlıcanın reçelini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Tek kelimeyle "harika" olan bu lezzet için önümüzdeki yıl bu patlıcandan daha çok yetiştirmeyi arzu ediyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz cüce karpuz
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Karpuz Tohum çeşit adı: Beyaz cüce karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Size nereden geldi: 2012 Agaclar.net takas etkinliğinden geldi Tohumun kökeni: Macaristan (gönderen üye Macaristan'da idi) Kullanılan gübreler: Gübre şerbeti Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Dar alanda sınırlı imkanlarla tek kökte 3 meyve tuttu. Diğer iki meyve bundan biraz daha büyüktü. Çok fazla büyümeyen bu karpuz, çocukluğumuzdaki karpuzların lezzetini anımsatıyor. Mis gibi karpuz kokusunun yanında bol sulu güzel lezzetiyle, "daha olsa da yesek" dedirtiyor. Düzenleyen loveforlife : 20-09-2013 saat 14:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Arnavut biberi
![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Arnavut biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: ilk yılı Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa-İnegöl Size nereden geldi: Bir akrabamdan aldım. Tohumun kökeni: Bursa'da yaşayan Arnavutlar'ın yetiştirdiği bir biber türü. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi. Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimi bol bir tür. Oldukça acı. Belki de acısının yoğunluğundan derisi böylesine çatlıyor. Etli bir biber. Acı sevenler için turşusu çok güzel oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Balık biber
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Balık biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Size nereden geldi: Pazarda bir köylü amcanın sattığı biber ilgimi çekmişti. Kendisinden tohum istediğimde ertesi yıl çimini vereceğini söylemişti. Ben de peşini bırakmayarak yetiştirdim. O zamandan beri tohumdan çoğaltmaya devam ediyorum. Tohumun kökeni: Bursa'nın köyü Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimi bol bir tür. Yassı şeklinden dolayı "balık biber" olarak adlandırılan bir acı biber türü. Biz hem turşuda hem de pul biber olarak beğenerek kullanıyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sefası (ipomea)
![]() ![]() ![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: en az 10 yıldır bizimle. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bursa Tohumun kökeni: Bize nasıl geldiğini hatırlamıyorum. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresinden yapılan şerbet kullanıldı. Kullanılan ilaçlar :- Hasat yıl ve ayı: 2013 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Tohumları kolaylıkla çimlenen ve kolay gelişen bir bitki. Güneşi seviyor. Yerini severse metrelerce uzuyor. Bendeki bitki her yıl 3 metreyi aşıyor. Sabahları çiçek açmasına rağmen, özellikle beyaz biyeli pembe iri boy olanı, uzun süre açık kalıyor. Rengarenk güzel bir sarılıcı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |