View Single Post
Eski 04-02-2008, 17:20   #63
Ent
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Sn. Ludisia_Bahya, iyi ya da kötü tüm ihtimalleri -bilgi ve tecrübe çerçevesi içinde- paylaşmanızdan daha doğal ne olabilir. Kesinlikle bir mide bulantısı söz konusu değil. Dediğim gibi yaşar da çiçeğiyle ödüllendirirse ne ala; bir sorun olur da ölürse de azıcık burukluk olur ama bu da bir tecrübe olur. Diğer bitkilere bulaşacak birşey olduğunu şu aşamada pek sanmıyorum; ama olursa o da daha büyük bir tecrübe (ders!) olur. Zaten sizlerin de önerdiği gibi cam kenarına aldım ve diğer bitkilerle dip dibe değil. Şu an başka bir yaprakta sorun yok.

Yabancı bir sitede saf glikozun zayıf dönemlerinde vandalara iyi geldiğini okudum. Kökleri, içine mantara öldürücü ilaç ve biraz şeker konulmuş ılık suyun içine sokuyorlarmış. Hatta ölmek üzere olan birçok vandayı bu yolla yaşatabildiklerini yazmışlar. Herhalde sadece sorunlu dönemlerde 1-2 kez uygulanıyordur; sıklığı belirtilmemiş. Bir de önlem amaçlı olarak 2-3 ayda bir mantar öldürücü ilaç (captan örneklerden biri) kullanımı önerilmiş; özellikle Thai virüsüne karşı. Şeker ve önleyici olarak mantar ilacı kullanımı hakkında fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

Teşekkürler, saygılar.

Düzenleyen praecox : 04-02-2008 saat 19:01
Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön