agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Fotoğraf Yarışmaları > 2011
(https)




Anket Sonuçlarını Göster: Tavuk Yumurtası [Temmuz 2011]
biologus - Ayrımcılık 17 70.83%
füsunANK - Kızmayın bana 1 4.17%
hanndan - Tavuklarımızın Ilık yumurtası 3 12.50%
narhanımcık - Süpriz yumurta 1 4.17%
Yusuf Yalçın - Bir Civcivin Dünyaya Gelişi 2 8.33%
Oy Verenler: 24. Bu ankete oy veremezsiniz

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-08-2011, 22:01   #27
Ağaçsever
 
biologus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2007
Şehir: Cleveland
Mesajlar: 88
Galeri: 13
Yumurta bana gore zor bir konu idi. Yani boyamak belki iyi fikirdi ama bunun disinda kompozisyon kurmakta zorlandim diyebilirim. Aslinda arkadaslarin tavuk ve yumurta bir aradaki ortamlari cok guzel. oyle bir ortamda bulunmayi cok isterdim.

Teknigi konusunda ozel mesaj aliyorum. Burada anlatayim belki denemek isteyenler olabilir diye dusundum. Ileriki yarismalarda uygulayabilrsiniz.
Son gun hazirliklar yaptim bu yumurtalar icin. Once siyah bir ortu temin ettim ve bir masanin uzerine bu ortuyu serdim. Masa bir metreden biraz uzun idi. masanin bir kenarina bir karis yakinliga yumurtalari koydum ama yumurtalari koydugum yerin altina kitap gibi yukseklik yapacak nesneler ekledim ki yumurtalar biraz yukarida kaldi. Masanin diger tam zit kenarina ise kucuk bir sandalye koydum ve ortuyu o sandalyenin uzerinden gecirdim. Boylelikle arka plan hem siyah hem uzak oldugu icin foto cekildiginde simsiyah gorunuyor.
Oyun hamurlari vardi evde rengarenk. onlar ile yumurtalarin dik durmasini saglarken ayakkabi seklinde olmasi daha hos durdugunu fark ettim. Boyamalari ise kendim yaptim ama saplon olarak fotografin altinda da belirttigim gibi internetten ilham aldim ve bakarak kendim cizdim.
Sira cekmeye geldi. kesinlikle direk isigin vurmadigi, bir ortam gerekiyor. Fotograf makinesine de bir tripod sart. f ayarini 10, saniyesinide 1 saniye gibi uzun bir pozlama yaparak kareleri elde ettim.
Bu islemi yaparken cektigim diger pozlarida asagiya koyuyorum.
bu teknigi foto sitelerinde ogrendim
Umarim bilgiler sizlerin de isinize yarar
cok selam

Diger pozlar:
Name:  57868986.jpg
Views: 648
Size:  15.9 KB

Name:  3573x.jpg
Views: 621
Size:  14.1 KB






biologus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026