Tüm diğer üyelere merhaba diyerek başlamak istiyorum.
İsmim Gürkan , Antalya da yaşıyorum. Özel bir şirkette yöneticiyim. Bahçeli müstakil bir evde yaşıyorum. Doğal olarak en büyük hobim, bahçe , ağaçlar ve son olarak da yapımına başladığımız süs havuzu. Genelde bahçe ile ilgili herşeyi araştırarak yaparım, fakat süs havuzu işini başladıktan sonra araştırmaya başladım. Umarım bazı detaylar için geç kalmamışımdır. Aslında aynı şeyleri tekrar sormamak için forum konularını okumaya çalıştım, ama bazı detaylar benim süs havuzum için farklı olduğundan yine de sizlerin tecrübe ve yardımına ihtiyacım var. Yardımcı olur cevap verirseniz sevinirim. Öncelikle size süs havuzumu ve nelerini tamamladığımı tarif edeyim. Havuz fasulye şeklinde, 3 m uzunluğunda , 1,5 genişliğinde (en geniş yeri) 50 cm derinliğinde. Toprağı kazıp, alta ızgara şeklinde demir koyup beton döktük (15 cm) sonra yan duvarları yine demirler ile ızgara gibi örerek 10 cm beton ile doldurduk ve düzgünce sıvadık. Bu arada havuzun en derin yerine iki adet flex boru koyduk, birisini havuzdaki devir daim için , diğerini de suyu boşaltmak için. Yarın yalıtım için özel bir sıva malzemesi varmış, ondan alacağız ve onu tüm satıha uygulayacağız. Bu arada şelale gibi bir hava yaratmak iiçin bir taşçıdan çok eski yıllardan kaldığı belli olan bir kuyu başı taşı aldım (içi oyuk bir kaya gibi), ayrıca havuzun yanlarına bu kuyu başınn renginde dere taşlarıda koymayı düşünüyorum, havuzun zeminine yine ceviz taneleri büyüklüğünde küçük taşlar ve birazda kum koyarım diyorum. Süs havuzunun yanına sıfır koyacağım kuyu başı taşı yani içi oyuk kayanın içine su dolacak ve taşan su da süs havuzun içine dökülecek .Almayı düşündüğüm bir dalgıç pompa da devir daim işini yapacak. Plan bu . Geldim işin zor yanlarına sanırım,
1- Ne tip bir pompa almalıyım, hem filtre hem dalgıç pompa olan bir cihaz varmı. bu arada pompadan çok ses duymak istemiyorum
2- Koi balık ve suda yaşayan bitkilerim olsun istiyorum.(japon şemsiyesi var bahçemde onu havuzun kenarına ve birazda içine yerleştireyim isiyorum. Bu arada başka hangi bitkileri havuzun içine ve dışına koyabilirim(hatta hangi bitkileri koyarsam filtreye yardımcı olur.Ayrıca balıkları ne zaman koymalıyım.
3- Nasıl filtrasyon yapacağım bilmiyorum, havuz daha sonra sırf yosun yapan, sinek ve koku yapan bir duruma gelsin istemiyorum. Teknik bir filtreyi , **** doğal bir filtreyi nasıl yollarla çözerim bilmiyorum. (Bahsettiğim üzere Antalya'da yaşıyorum ve yazın 45 derece kışın -2,-3 sıcaklıklıkları gören bir mevkiide oturuyorum- havuz güneş gören bir yerde.... hem yosun sorunu hem de balıklar yaşamı için verilebilecek cevaplar adına belirtmek istedim)
4- Bu havuzu ışıklandırmak istiyorum ama güvenli olsun istiyorum. Çocuklarım var ve güzel bir şey yapalım derken iş çıkartmıyalım başımıza diyorum.
Konuyu bilmediğim için belkide bir çok şeyi sormadan mesajımı tamamlıyorum. Geri kalan işler için adım adım ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla
Gürkan
|