Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar
Bugün 1 Şubat, artık sevgili İklimsiz'in gönderdiği manolya tohumlarını uygun bir yere geçirme zamanı geldi mi? Yoksa buzdolabında biraz daha beklesinler mi?
|
Sayın Mine Pakkaner'in, forumda manolya tohumunu çimlendirme ile ilgili daha önce vermiş olduğu bilgilerde
''Katlama süreniz 3-6 ay. Siz bir 4 ay katlayın. Sonra katlamadan çıkarıp ekin. Çimlenme sıcaklığı 18-24 derecedir.Yani kısaca şimdi katlayın baharda çıkarıp ekin. Çimlenme 1-2 ay sürer.'' diye anlatmıştı.
Siz Kıbrıs'ta çimlendirme işine başlayabilirsiniz sıcak iklime sahip malumunuz. Diğer husus tohumun katlama süresinin en az 3 ay olması, bu da tamamsa neden olmasın.
Benim manolya tohumlarını katlamaya bırakalı 3 ay oldu. Bir kaç gün içinde oda ortamında çimlendirmeye alacağım. Aslında, manolya tohumlarımın bir süre daha katlama ortamında kalmasını istiyordum lakin buzdolabında kapalı kum dolu kutu içinde katlamaya bıraktığım bazı manolya tohumlarımda (tohumun kesesinden kaparılan uç kısmı) küflenme oluşmaya başladığını görünce çimlendirme hadisesineni erkene almaya karar verdim.Umarım onların çimlendiğini görürüm.
Başarılar...