merhabalar benduray...
öncelikle şunu belirtmek isterim bende şuan hala bir öğrenciyim ve bir takım şeyleri bende yeni öğreniyorum kendim şahsen kompost hazırlamadım ama okuduğum kadarıyla Materyali toplarken taze materyalin özellikle mutfaktan çıkan sebze ve meyve atıklarının soğuk ve kapalı tutulması mümkünse sap saman gibi materyalle karıştırılarak bekletilmesi önemlidir. Böylece kızışmanın başlayıp koku yapması, böcek, kurtçuk bulundurması aynı zamanda azotun amonyak olarak kaybolması önlenmiş olacaktır. Elde etmek istediğimiz son ürün miktarının başlangıç materyalimizin ağırlık olarak yarısından az, hacim olarak ise daha da yüksek bir kayıpla gerçekleşeceğini göz önünde bulundurmalıyız. ve kompost hazırlamanın birçok yöntemi var. keşke gazete yerine toprak kullansaydınız derim. ayrıca sulama yapmanız gerekmekte. sulamadan sonra yığını kapatacaksınız. ve belli aralıklarla da havalandırmanız gerekmektedir.