View Single Post
Eski 29-01-2008, 21:27   #16
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Merhaba arkadaşlar, ilginize teşekkür ederim. Burada sadece kökleri budamış olmak değil de budanması gerekeni budamak kavramını gerçekleştirmeye çalıştım.

Kökleri nemli tutma uyarısı için sağolun Ali Hocam. Ağaç bana çıplak kök olarak geldiği için zaten uzun bir süre açıkta kalmıştı, ben de hemen saksıya aldım. Elbette ki kökleri nemli tutmak doğru olacaktır.

Nilemir, merakla bekliyoruz Forumumuzda aktif üyelerimizle güzel bir ortam oluştu. Paylaşmak güzel. Sizin çalışmanızı da görmeyi elbette çok isteriz. Kolay gelsin.

Salvia , sizin de çalışmalarınızı görsek tekrar, o günleri özledim. Tellemeden önce hangi dallarla ne yapabileceğimi iyice düşüneceğim. İlk planım 102. mesajda görülen, ağacın arkadaki ana gövdesini ortadan kaldırmak ve kalan ön dal ile devam etmek. O gövdeden 2 dal çıkıyor bu hali ile itici olacak. Eğer arka gövdenin budanmasını takiben o bölgede yeni dallar çıkarsa o zaman süpürge tarzına benzer bir bonsai olacak. Ana gövdeden ayrılan belirgin dalların üzerinde bir taç yapısından ibaret bakımı ve şekillendirmesi çok özen istemeyen kolay bir ağaç olacak. Ama aklıma daha güzel bir fikir gelir **** üyelerimizden güzel bir düşünce çıkarsa o yönde de elbette düşüneceğim. Sevgiler saygılar.

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön