View Single Post
Eski 29-01-2008, 21:09   #188
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Güler Hanım çeltik tarlası deyince birden aklıma geldi, sivrisinek oluyor mu?

Bizim arkada dere var. Yazın durgun havalarda çok fazla sivrisinek oluyor. (Sivrisinek ısırmasına alerjim var)

Çanakkale'de duymuştum, evlerinin dışını boyarken boyaya Zırai ilaç Bayiisinden aldıkları bir ilacı katıyorlarmış. Sivrisinek gelmiyormuş. Duydunuz mu hiç böyle bir şey?

Bir de Erdek'te belediye yapışkan bir şeyler asıyormuş değişik yerlere. Siivrisinek yapışıyormuş o malzemeye. Nerde satılır bu malzeme acaba?

Veya sizin uyguladığınız bir yöntem var mıdır?
Sevgili Limon ve Güler hanım, ben de sivrisineklerden sıkıntı yaşayan biriyim. Ayrıca kullanılan ilaçların kimyasal özelliklerinden dolayı huzursuz oluyor ve mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum. Önceki yıl bir arkadaşımdan duyduğum bir yöntem ile sivrisineklere çare buldum buradan sizlerle paylaşmak istedim.
Bildiğiniz Türk kahvesini uygun bir kapta ( toprak tütsü kabı olabilir) kibrit ile tutuşturarak yakıyoruz. Yanan kahvenin kokusuna sivrisinekler gelmiyor. Genellikle kahve bittikçe ilave ediyoruz. Ben kahve kokusuna dayanamamama rağmen sivrisinekleri düşününce onu bile sevmeye başladım. Bir keresinde o kadar çok fazla yakmışım ki ortalıkta göz gözü görmüyordu...

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön