View Single Post
Eski 29-01-2008, 11:24   #185
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili Limon, evet sivri sinek oluyor. Ama sivri sinekler Temmuz ve Ağustos ayında oluyor. Mayıs-Haziranda yoklar. Ben o bakımdan oldukça rahatım, benim de allerjim var. Evin pencerelerinde sineklik mevcut, içeri giremiyorlar, ayrıca her odada (zaten 3 odamız var) cibinlik var. Akşamları dışarıda kameriyede veya balkonda otururken de Spiralleri yakıyorum, onların kokularına gelemiyorlar. Artık öğrendim onların hücum saatleri 6-8 arası. O sıraları eğer bahçede sulama yapıyorsan mutlaka ellerine kollarına kovucu krem sürmelisin. Daha sonra el etek çekip gidiyorlar, ne iştir ben de anlamadım.
Evet ev duvarlarına sürülen bir ilaç var. İlacı badana anında değil de daha sonra bir pompa ile duvarlara (su ile karıştırıp) sıkıyorsun. Duvara dokunan herşey, sivri, karasinek, örümcek ölüyor. Bunu da 20 günde bir tekrarlaman gerekiyor. Ben bir defa denedim. Ama temizlik yapmaya gelen kız perişan oldu, dışarıdan camları silerken elleri de duvara değiyor ve yüzüne filan sürdüğünde cayır cayır yanıyordu kızcağız, sonra neden olduğunu keşfettik bir daha da yapmadım.
O asılan sinek yapışan şeyler sanırım çok yerde satılıyor. Onları da gördüm, ama manzaraları pek güzel değil, hoş şeritleri koparabiliyorsun ama bana pek hitap etmedi.
Benim dış mekanda kullandıklarım, spiraller, onlardan memnunum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön