View Single Post
Eski 29-01-2008, 08:25   #199
Hakan KINACI
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Sn.Tuba Hanım, yaramazmı cevap yazdım...
Sn.Atomkarınca,
Benim şimdiki fidem hiç sizin yazdıklarınıza uyumlu bir şekilde olmadı. sanırım benim fidem biraz tezat bir fide oldu.
Sebebine gelince; yukarıda da bellirttiğim gibi Fulüm ölmesin diye, bir diliim bol sulu taze domatesi saksımın toprağında ezdim kabukları kalmıştı onuda üzerine kapattım, açıkta duruyordu sonra arkadaşların uyarılarına istinaden üzerini toprakla kapattım ki sinek oluşmasın.
Daha sonra (bu arada gündüz güneş görüyor,akşam soğuk oluyor sadece akşam saat 21,30 civarına kadar iç sıcaklık 20 derece ama bulunduğum yer binanın en üst katı 10 kat ve Ankaranın ayazını siz düşünün cam önünde duruyor saksı) normal sulama zamanlarında su verdiğim halde bir gün baktım ki bir fide oluşmuş ve hızla boy veriyor. şimdi başka bir saksıda ve bayağı gelişti.
Domatesi tohumdan yetiştirmek için bildiğim kadarı ile olgun domates dalında kuruyor, sonra güneşte kurutuluyor ve çekirdekleri ayrı bir yere muhafaza ediliyor ve zamanı geldiğinde de toprakla buluşturuluyor.
Ancak, benim domatesi tezat bir şekilde taze iken, çekirdekleri suluyken fide oluştu...

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön