Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bonsibet
öncelikle sana tavsiyem tohumla zaman harcamaman en basta zevkin kacar muhakak tohumdan bir agaca sahip olmak daha zevkli olurdu ama tavsiye etmem dogadan **** fidanlıklardan tavsiye edilen türlerden birini alıp yapmandır
hazır yeri gelmisken yeni baslayan arkadaslara bir tavsiye daha bana göre yeri dar olan arkadaslar yaprak dökmeyen türleri secmeleridir neticede yasam alanlarımızda bulunduracagimniz icin bonsailerimizin görsel güzellikde olmalarıda gerekli en azından sizin gözleriniz parlaya parlaya ne oldugunu anlattıgınız agacinizin yapraklarida olsun ki doslarımız bizi zevksizlikle hatta gariplikle suclamasınlar
|
Sayin Bonsibet aramiza hos geldiniz.
Yeni basliyacak olanlara, tohumla vakit gecirmemelerini, hazir bir fidanla bonsaiye baslamalarini onermeniz cok dogru da dogadan fidan alma onerinize katilmiyorum(yamodori basligi altindaki yazilara bir goz atiniz.) Yeni basliyan biri icin en saglikli yontem fidancilardan alinacak bonsaiye uygun fidanlardir.
Dogadan agac sokme Turkiyedeki yasalara gore
YASAKTIR ve cezasi vardir. Ozel arazilardan bile olsa bilincsizce sokulen bir agacin yasama sansi cok azdir.
Uzgunum ama diger onerinize de katilmiyorum. Yaprak doken agaclar da yaprak dokmiyenler kadar gorsel bir guzellige sahiptirler. Yaprak dokumunden hemen once kizila donusen bir sigla agaci ve ya bir alic agaci uzerinde sari yapraklari dokuldukten sonra goz alici renkleri ile duran alic meyvelerini goren dostlariniz sizi ne gariplikle ne de zevksizlikle suclayacagini dusunmuyorum.(Japonyada sergiye konacak bircok agaclara yaprak budamasi yapilip agaclari yapraksiz sergiye koyarlar. Nedeni bonsai ustasinin agac uzerindeki dal diziminini herkesin guzel bir sekilde gorbilmesi icin, ve yapraklari budanmis bu gibi agaclarin odul aldigi cok gorulmustur. Kisacasi yapragini doken agacin da guzel bir estetigi vardir)
Tekrar aramiza hos geldiniz, bonsai calismalarinizin fotograflarini da gormek isteriz.
Size guzel bonsai calismalari dilerim.