süs havuzları
bende bu tip bir havuz yaptım.altını kazdıktan sonra ince kum döşedim,havuz örtüsü denen liner örtüyü döşedim.normal bir devirdaim motoru ve ışıklı fiskiye kullandım.bütün aydınlatma yeraltına döşendi ayrıca sensör koydum gece bahçede bir gezinti oldugu zaman otamatik havuz ve ışıklar devreye giriyor,tabii birde sisleme var ama manuel çalışıyor çok sıcak havalarda az açıldıgı zaman sıcaktan eksilen suyu tamamlıyor. Havuzu yaptım ama ufak oldugu için (500 lt) yazın güneşte çok çabuk yosun tutuyor, onun için yosun giderici kullanmanız ve temizligine önem vermeniz gerekiyor zamanla taşlarda kararma yapabilir içine balık atarım derseniz koi cinsinden randıman alabilirsiniz.ama havuzun içine kullanacagınız taşların tamamı dereden toplamalı yani denizden olmamalı. benden kenarda kayrak taşı kullandım,ayrıca bir tavsiyede daha bulunayım havuzun etrafına taşların altına ince çakıl döşeyin çok yagmur yagdıgı zaman bahçede zemınde oluşan kirli çamurlu suyu havuzun içine almıyor.herhangi bir konuda yardım isterseniz yazabilirsiniz.
Düzenleyen ahmetsahip : 09-08-2008 saat 03:21
|