View Single Post
Eski 22-01-2008, 19:29   #13
berduray
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Avakado mezesi

[QUOTE=Mehmet Ali Aşık;193647]Avokado ile bilgilerinin yanlis oldugu kanatindeyim. Avokadonun sut ve bal ile yendigini hiç duymadim.




Beyefendiye katılıyorum,ben kendi tuzlu tarifimi vereyim.


Olgun avakadoyu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarın.(yeterince olgun değilse gazeteye sarıp,oda ısısında bekletmelisiniz, hemen olgunlaşacaktır.Sert ise denemeyin bile yenmeyecek kadar acı olur,olgunlaşmasını beklemelisiniz).
Kaşık yardımıyla kabuğun içini sıyırın ve çatalla iyice ezin,sızma zeytinyağı,bol taze limon suyu,tuz ve isterseniz ezilmiş 1-2 diş sarmısakla şöyle bir karıştırın.Mısır cipsinizi nefis dipinize daldırın ve yiyin,ya da 1 yudum rakının ardından 1 çatal atın ağzınıza,sonra da bana fikrinizi yazın.


Düzenleyen berduray : 22-01-2008 saat 19:30 Neden: başlığı unutmuşum
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön