Sayın
omar;
Çok geç kalmadıysak eğer, o kesilmiş olan yaklaşık 100cm uzunluğundaki kısımdan kimbilir kaç tane uygun çelik çıkar...
Ful talep eden arkadaşlarımıza da enfes bir kaynak olablirsiniz o budanmış kısımları örünmcekten arındırıp çeliklerseniz eğer.
BENBEN1967;
Fule saksılık yapan tenekenizin üstünde bir kaplama uygulaması var sanırım ve bana oldukça tanıdık geldi?? Hmm?
Bu arada
BENBEN1967, fulünüz bence de kırmızı örümcek zararlısına maruz kalmış. Bende de fuller nedense çabucak kırmızı örümcek üretiyor. Sık aralıklarla ve düzenli olarak yaprak altlarını kontrol etmek ve erken müdahale etmek gerekiyor. Benim fulde de aynı sorun daha geçen hafta baş gösterdi. Bu son seferinde kırmızı örümcek başlangıcını farkettikten sonra önce bir güzel su altında mekanik olarak temizlik uyguladım. Sonrasında da arap sabunlu, oksijenli sulu, azıcık aspirinli, biraz kibrit ucu (kükürt için) katılmış, çok acı kırmızı toz biberli, zeytinyağlı su ile muamele ettiğim fullerimdeki sürgünlerden bir demet...
NOT: Bu karışımı uygulamak ister iseniz mesuliyet almam bilesiniz

Forumda zararlılarla mücadele için ev yapımı ilaç formülleri arasında kayboldum; ben de hepsinden göz kararı karıştırdım. Benden söylemesi
Bu arada, aşağıdaki fotoğrafta, özellikle solda duran fulde, derli toplu bir yapı elde edebilmek ve her noktadan eşit büyümeyi sağlayabilmek adına sürgünler bir veya iki boğum büyüdüğü zaman hemen gözün 1 cm kadar üzerinden kesiyorum, bu sefer de oradan yeni sürgün veriyorlar. Bitkilerin genel görünümü de bu son fotoğrafta