View Single Post
Eski 22-01-2008, 12:46   #74
lerdemir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Benim şahsi düşüncem, bitki tüm enerjisini tomurcuk açıp çiçeklenmeye doğru vermiş iken bu uygulama sağlıksız olacaktır; hem köklenmede istenilen performans alınamayacak hem de belki çiçek/tomurcuk kaybı yaşanabilecektir enerjinin olası kaybından mütevellit.

Ne var ki ben yine de göle mayayı çaldım doğrusu... "Ya tutarsa" diye...

Bu sefer diğer anaç gardenyamda denedim benzer havai köklendirme çalışmasını; ama dadaş2506'nın bahsettiği gibi yandan çentik atarak ve de Todor'un bana bahsettiği şekilde yaprak gözlerini de içeren noktalardan yaptım. Anaç gardenyam, sizinkinde de olduğu gibi çok sayıda tomurcuk açmış durumda, ama üzerinde 3-4 tomurcuk olan bir ucunu gözüme kestirdim ve uyguladım. Bakalım ne sonuç alacağız...

Vallahi o zaman ikimiz de benzer birşeyi yaşayıp göreceğiz.

Bu arada, bu uygulama ile kök feda etmek gibi bir durum olmadığını düşünüyorum. Olsa olsa o köke ait gövdede uygulama yapılan noktadan sonraki üst kısmın kaybı olabilir en kötü ihtimalde.

"Havayi köklendirmeyi yaparken gardenya üstünde tomurcuk veya çiçek olması sorun olur mu?" sorusunu biz tecrübe ederek cevaplayacağız görünüşe bakılırsa, ama bu arada uzman üyelerimizden teknik görüş gelirse çok da mutlu oluruz aslında

NOT: Eğer uygulamayı yaparsanız, siz de görüntüleyebilir misiniz? Burada diğer uygulama örneklerini de görmek çok güzel olacak... Eğer benim ikinci denememde daha kısa sürede sonuç alabilirsem bu sefer o yöntemi tekrar görüntüleyerek uygulayacağım ve buraya da aktaracağım.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön