Sn. Ali Bey ve Sn. Vyssera,
Fidan seçimim konusundaki sözlerinizin doğruluğunu biliyorum. Maalesef doğru dürüst, daha doğrusu bonsaiye uygun gövdeli ağaç bir türlü bulamadım. Bunda acemiliğimin de payı büyük. Gittiğim fidanlıklarda en kıyı köşe yerlere bile bakıyorum. Hatta ne yapacağımı söylüyorum ama onlar da aradığım gibi bulunmadığını belirtiyorlar. Tabii bunun beni yıldırması sözkonusu değil. Bugün öğlen yine başka bir fidanliğa gideceğim.

Elbet uygun gövdelisini bulacağım.
Bu arada nar içerde her daldan bolca sürgün verdi. Ben onu bonsai olarak değil süs narı olarak bırakmaya karar verdim. Çünkü onun da gövdesi uygun değil.
Zeytini Ali Bey'in söylediği yerden kestim.Sıfır noktasına getirdim. O da diğerleri gibi (acer, oya, ispirya, asma,incir) beklemeye geçti.

İspirya çelebiye uygun gelmedi bana. Gövde pek esnek değil, bir de dümdüz çıkıyor hiçbir hareket yok gövdede. Onu da 15-20 cm.uzunluğunda kalacak şekilde kestim. Bekleyeceğim bakalım.
Sözün özü şu an elimde bonsai sayabileceğim sadece mor salkım var. Acer palmatumdan da gelecek için ümitliyim.
Yabancı siteleri fırsat buldukça inceliyor, uygulama fotograflarına bakıyorum. Bu iyi oluyor bakış açısı kazandırıyor. Ali Bey öğrencilerin olduğu gibi benimde bir defterim var artık. Bonsai notlarımı tutup bilgisayar çıktılarını yapıştırıyorum.

Vyssera her zaman yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ediyorum sizlere...