Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz
Arkadaşlar,
Sektörden birisi olarak bazı bilgiler vermek istiyorum. Naylon poşet denen şey, aslında naylon değil polietilendir. Yani kanserojen olduğuna ilişkin bir veri yoktur. ...............-Plastikler işlenirken 200 dereceye varan ısıya ve 50 bar gibi basınca maruz kalır. Yani mikrop barındırmaz.
Plastikler ekonomik olarak geri dönüştürülebilir malzemelerdir. -...........Amaç plastikleri ve diğer ambalaj malzemelerini organik çöplerden ayrı olarak atmaktır. Böylece ambalaj atıkları tamamen geri kazanılabilir.
Plastikler tu kaka yapılmıştır. Ama gerçekler her zaman dış görünüşteki gibi değildir.
-......... .
Küresel ısınma vakasında olduğu gibi duygular, bir kez daha gerçeklerin önüne geçti. Kağıt poşetlerin üretim maliyeti, plastik benzerlerinin beş katı. Üretimi dört kat, geri kazanımı ise neredeyse 100 kat fazla enerji gerektirdiği için daha fazla kirliliğe yol açıyor.. .
|
Aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım . Ayrıca plastik poşet toprak altında hiç bozulmadan sonsuza kadar kalsa ne olur ki. Plastiğin hammaddesi olan petrol de hem de içindeki onlarca yabancı madde ile yeraltında sonsuza kadar kalmayacak mı zaten . Polietilen şişelerden su içiyoruz torba haline gelince niye düşman oluyoruz ki. "Fuzuli poşet kullanmayalım" tabii ki haklısınız ama o kadar çok fuzuli eşya alıyoruz ki. Önce onlara bir çare bulmak gerek. Bana sanki geri dönüşümlü torba sanayiciler ve onların lobisi faaliyete geçmiş de bazı çevreler de onlara farketmeden uyuyor gibi geliyor.