View Single Post
Eski 17-01-2008, 18:10   #430
Özcan2007
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Brave Mesajı Göster
Selamlar. 2 Gündür formu takip ediyorum,gercekten cok faydalı bilgilere ulaştım.Katkıda bulunan kişilere cok teşekkür ederim.Benim sizlere sorum maliyetlerle ilgili olacak.100 dönüm meyilli araziye sofralık gemlik dikmeyi düşünüyorum arsa kocaelide ve fundalık bi alan,tamamen temizlenmesi gerekiyor.100 dönüme kaç ağaç dikilir?Toprak işleme ve dikme maliyetleri ne olur?Bütün bunların sonucunda hasat işçilik maliyetleri günümüz oranlarında ne kadardır?
Son olarakta,ürünümüzü pazarlama konusunda neler yapmalıyız,hangi kuruluşlarla irtibata geçmeliyiz.
Vereceğiniz cevaplar ve öneriler için şimdiden Teşekkür ederim.
Sayın Brave
5*5 dikersen Dönüme 30 ağaç dikiliyor ama bir sırayı ilk sınırdan alırsanız, dönüme 40 fidan dikiliyor.
Fidanları alırkan seçmece al ve biz pişkin deriz bazı kökleri dışına çıkar.
Toprak işleme maliyeti dönümü 100 ile 200 arası değişiyor. 100 kg zeytini 70 ytlye hasat yaptırıyoruz. şu an erkek işçi 25ytl kadın işçi 15 çalıştırıyoruz.
Ben ürünümü bursa gemlik zeytin haline götürüyorum hiç bir sorun yaşamıyorum ayrıca tariş e ortak olursanız tarişede verebilirsiniz mahsülü.
Ayvalık zeytin fidanı dikmeyin derim. Şu an en kaliteli Ayvalık türü zeytin yağının kilo fiyatı 5.5 ytl. Bu sene zeytine miting yapacağız herkezden 1 kg zeytin alacağız ve bir kamyon kadar yapar. çanakkale izmir yoluna dökeceğiz ve tv çağıracağız. 1 gün kapalı kalsın yol. Bakın fındığa yollara döktüler şimdi kg fiyatını bilmiyorum ama japonlarla bile reklam veriyor. Öncelikle derim Türkiyeyi yönetenlere akıl fikir versin !

Özcan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön