Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Bende sayın lerdemir beslediğine göre ddim ki kendimce kesin burnum artık koku almıyor. Yoksa neden bu kadar uğraşılsın bu bitki ile 
|
Hocam eksik olmayın; inanın hiç farkında olmadığım bir husustu hakikaten. Hep; "
ya kokmalı,
ya yenmeli" derdim; ama bu ludisia discolor'un yapraklarına tutuldum. Benim için de çok şaşırtıcı oldu, ancak bu istisnamın, sizin yukarıdaki cümlelerinizi okuyuna kadar idrakı içinde değildim.
Alıntı:
...konuyu uzun uzadıya okudum hala bir yerlerde kokusu muhteşemmiş gibi bir yazı bekledim... bulamadım 
|
Yok hocam, yok; kokmuyor bu ludisia discolor. Benim tek bitkilik tecrübem bu yönde.
Alıntı:
...Kolay bir tür olduğundan...
|
Evet, çok zahmetsiz bence de. Sadece kireçsiz ve klorsuz su kullanıyorum; çok çok nadiren limon tuzu da ekliyorum suyuna.
Alıntı:
... o kısmen rizoid saplar en erken bir iki yıl sonra işlemi bitmiş ise kesilip ayrım işlemine gidilebilir...
|
Hocam, ben daha senesi dolmadan ilk yan sürgünleri ana gövdede çıktığı noktadan kırıp suya koydum; çabucak ve kolayca köklendi; burada söz verdiğim bir arkadaşa hazırlıyordum ki annem gördü ve el koydu haliyle
Yeni sürgünler de ele gelir hale geldiğinde senesini beklemeden yeniden suda köklendirmeyi düşünüyorum. Sizin dediğiniz kadar beklemediğimden dolayı bir sıkıntı yaşanır mı ileride?
Hocam, çiçeklenme sonrasındaki dönem ile ilgili bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki, biz o çok kandilli çiçek sapı kuruyunca keselim mi?Evetse neresinden?
Penelophe,
Ludisia Discolor'un kesinlikle doğrudan gün ışığı almaması gerektiğini tecrübe ettim. Öyle olduğunda yapraklarında hemen renk açılması ve yaprak kaybı ile tepki veriyor. Doğrudan ışık almayan ancak aydınlık/yarı aydınlık ortam istediğini tecrübe ettim ben şu ana kadar.