View Single Post
Eski 17-01-2008, 12:07   #58
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Bende sayın lerdemir beslediğine göre ddim ki kendimce kesin burnum artık koku almıyor. Yoksa neden bu kadar uğraşılsın bu bitki ile

konuyu uzun uzadıya okudum hala bir yerlerde kokusu muhteşemmiş gibi bir yazı bekledim... bulamadım
Evet doğrudur bu türler genelde yaprakları için bakılır. "Kokusu da var ." konusuna tanık olamadım. Kolay bir tür olduğundan fazlacada bulaşamadım.
Burdan sadece sayın lerdemire şunu açıklığa kavuşturmak için ekliyeyim. Lucidia'lar da diğer çoğu orkide gibi sympodial bir türdür. En azından aşağıda bahsi geçen tür Lucidia. Şöyle ki Dendrobiumlar gibi veya bahçedeki Kanalar gibi bir filiz verir uzar sapın ucundan bir çiçek açar yani birçok kandilli bir çiçek sapı. sonrası sizin de gözlemlediğiniz gibi bir dahaki vegetasyon siklusunda tekradan yenınden yeni filizler yapraklar sap vs. verir. ancak evelsi saplar çiçekten sonra kalınlaşmasının nedeni yeni vereeği filizler için palazlanması güç toplamasıdır. o sap ne kadar iyi beslenir palazlanırsa bir sonraki yıl daha çok filiz ve güçlü çiçekler gösterişli yapraklar vereektir. o kısmen rizoid saplar en erken bir iki yıl sonra işlemi bitmiş ise kesilip ayrım işlemine gidilebilir.

Ancak kokusu konusunda bilgilerim hala çok noksan. Burdan sizi merakla takip ediyorum...
En azından sabah saatlerinde hafif de olsa bir koku almanızı ümid ederim.
Tabii koku salması için ortam bakım şartları da çok önemli olmakla beraber, sanırım diğer orkidelerde de olduğu gibi bakımı kolay hybridler üretildikçe bizim domatesler misali bu koku da ortadan kalkıyor... sanırsam...

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön