Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın
Plumerialarını sağlıklı bir şekilde çimlendiren tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyüyüp bol kokulu çiçeklerinide görürsünüz. Bana en yakın Sinan Bey var sanırım bir baskın yapıp plumerialarını kaçırsam iyi olacak  . Tırtıl hüseyinimin intikamını almış olurum
Merak ettiğim bir kaç şey var. Plumerialar kaç günde çimlendi? Çimlendirme şartlarını nasıl sağladınız? Bu plumerialar ne kadar büyüyünce saksılanacak? Sorularımı cevapmanız beni mutlu eder
Sevgiler 
|
Aşamalar halinde size yamaya çalışayım.
Tohumlar 25-30 derecelik suda yarım saat kadar şişirilir.
Kapalı bir kabın içerisine, 2 kat kağıt havlu, üzerine tohumlar ve üzerlerine 2 kar kağıt havlu gelecek şekilde yerleştirilir.
Kağıt havlu iyice ıslatılıp, kapak güzelce kapanır.
Kalorifer peteğinin üzerine bir sayfa gazete **** mukavva konularak bunun üzerine kabımız bırakılır.
Tahmini 1 haftaya kadar Plumeria'larınız kök vermeye başliyacakır.
Kök verdikten 5-7 gün sonra tohumlarınızın kökleri dönme yapmadan toprağa geçirmenizde yarar var.
Daimi ışık ve aralıklarla bol sulama yaparsanız tahmini 20 güne kadar Plumerialarınız kabuklarını atacak kadar boylanmış olurlar.
Kabuk atma işlemi zahmetli bir işlemdir aceleci davranmayınız.
Plumerialarınız ikincil yapraklarını çıkarmaya başladığında onları küçük kaplara ayırınız. (Derin ve dar kaplar kökün dibe yönelmesini sağlar)
Gövde kalınlaşmaya ve yaprak sayısı artmaya başladığında nihai saksılara geçiriniz.
Daha sağlıklı bireyler için repikaj (şaşırtma) uygulamasını yapmayı unutmayınız.
Sonrası henüz tecrübem dahilinde değil. Ama buraya kadar gelirseniz devamında da yardımcı olabiliriz.