View Single Post
Eski 23-03-2006, 16:42   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
ÇOk güzel bir zakkumum vardı. Ama onca ilaçlama rağmen üzerindeki zararlılarla baş edemedim ve atmak zorunda kaldım...

Ne yapmam gerekirdi?
Evde tarım ilacı uygulamak kolay olmuyor, pahalıya da geliyor, bir tatlı kaşığı ilaç için koca kutuyu alıp bir daha kullanmıyorsunuz gibi.

Zakkumdaki yaprak bitlerini genellikle sistemik böcek ilaçları ile öldürmek mümkün. Ancak evde saksıdaysa yapılacak birşey var. Tabii saksıda devasa birşey olmadığını ve işlemleri yapabileceğiniz boyutta olduğunu varsayayıyorum.

Saksısını torbaya koyun ve toprak ıslanmayacak şekilde sarın. Zakkum derimsi yapraklı olduğu için hiç korkmadan ama kırmadan yumuşak bir süngerle arap sabunlu su kullanarak yıkayın.Saksı toprağının üstten 1 cm lik kısmını atın. Burada yumurta kalmış olabilir. Sanra arap sabunu ve zeytiyağlı bir karışım hazırlayıp püskürtün. Veya bahçe bitkisi satıcılarından verirlerse az miktarda ilaç alın. onu atın.

Karıncaları kontrol altında tutun. karınca ve yaprak biti arasında ortaklaşa bir yaşam var. Karınca bitin tatlımsı dışkısını yiyerek besleniyor buna karşılık onu koruyup kolluyor ve bakıyor. Biti veya yumurtasını alıp bitkiye yerleştiriyor ki ona yemek yapsın

Zaten bir bitkiye karınca musallat olmuşsa üzerinde kesin bit vardır.

sonra bu yapışık salgıların üzerinde de mantar hastalığı gelişiyor ( fumajin ). Haydi bakalım, dert bir değil elvan elvan...

İyisi mi siz siz olun ilaç yaptıktan sonra karıncaları saksıya yanaştırmayın

Düzenleyen Mine Pakkaner : 23-03-2006 saat 20:21
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön