View Single Post
Eski 15-01-2008, 21:59   #72
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Dün Atatürk bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde çalışmış bir Ziraat Mühendisi arkadaş enstitüde bulunan gingo ağaçlarının yapraklarını toplayıp gölgede kuruttuklarını ve bunu kavanoza koyup günde bir çay kaşığı kadar bir miktarı kuru olarak tükettiklerini söyledi.

Bu başlıktaki tartışmalardan sonra yaprakların toplanıp tüketilmesi konusuna soğuk bakıyordum. Geçen günde elime bir ilaç firmasının ginko çayı geçti hem içimi hoş hemde özellikle hafıza yenileme özelliği nedeniyle devamlı kullanmayı düşünüyorum zira fazla bilgisayar kullanımından ve bakımlar sırasında sık pc değiştirmemden anlık hafıza kayıpları ve dalgınlık oluşuyor bende bu nedenle artık ginko çayı içmeyi düşünüyorum. Ayrıca önümüzdeki yaz o kullanan arkadşaın tavsiyesi ve kendi kullandığı formül doğrultusunda çay olarak kullanmayı da düşünüyorum. Tek sorun 3 ay devamlı kullanımdan sonra vücudu dinlendirmek için 15 gün kullanmayı kesmek ve sonrasında devam etmek gerektiğini söyledi arkadaşım. Nedeni ise içerisinde bulunan glikozitlerin vucuda yüklenmesi ve bu 15 günlük sürede vucudu dinlendirmek.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön