View Single Post
Eski 13-01-2008, 04:26   #11
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Avokado ile bilgilerinin yanlis oldugu kanatindeyim. Avokadonun sut ve bal ile yendigini hiç duymadim.En yaygin kullanimi meksika mutfagina ait olan ve genellikle misir çipsi ile yenen "Guacamole" denilen salata benzeri karisimdir. içine ince kiyilmis sogan,cilantro(yesil kisnis?),domates,yesil aci biber konur olgunlasmis yumusak avokado ile yapilir limon suyu ve tuz ilave edilir .Partilerde en çok kullanilan mezelerdendir.Resmini koymaya çalisdim ama beceredim http://www.avocado.org/retail/promot..._Guacamole.jpg tarifleri internette var . ilgilenen olursa detayli bir tarif yazabilirim.Meksika mutfaginda bizim agiz tadimiza yakin yemekler var .Avokado çok kullanilan bir urun guacomoli haricinde bazi çorbalara konuluyor çorba pistikten sonra servisten once icinde kare halinde kesilmis avokadoyu katiyorlar.
Ben domates ,peynir durumune ,salatalara ekliyorum avokadoyu kahvaltidada iyi oluyor. Sekerle degilde tuzla yenmesini tavsiye ederim.
Avokado genellikle tam olgunlasmadan koparilip satildigi icin pazardan aldiginiz zaman yumusamasini beklemeniz gerekebilir.Meyva olgunlasmaya baslayinca dis kabuk karariyor ve meyvanin kabuguna bastirdiginizda yumusaklik hissediliyor.Fakat uzun sure bekletirseniz bu kezde meyva uluyor!


Düzenleyen Mehmet Ali Aşık : 13-01-2008 saat 05:05
Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön