View Single Post
Eski 22-03-2006, 20:53   #9
Erkan Aktaşgül
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-06-2005
Bugün Karaca Arboretuma tekrar gittim. Arboretumun mühendisi Habibe hanımla görüşmek ve Vildan hanımın bana özelden yazdığı kişinin selamını götürmek üzere uğramıştım. Ama Habibe hanımın işi olduğundan orada değildi yine. Arboretumun sorumlusu Ömer beyle sohbet ettik uzunca. Zaten önceden tanışıklığımız da vardı kendisiyle.

Ömer beye bonsailerin fotoğraflarını çekip arkadaşlara gösterdiğimi ve onların da 'keşke daha bakımlı olsalardı' dediğini ilettim. O da bana bu sene Nisan sonuna doğru ağaçların saksılarını değiştireceklerini, genel bakımlarını da yapacaklarını söyledi. Bu bir nebze de olsa bonsailerin güzelliğini ortaya çıkaracaktır tabi. Ama bonsai konusu için özel ilgi ve sorumlu gerektiğini belirtti Ömer bey. Sonuçta orası bir ticari müessese aynı zamanda ve şu anda zor olsa da bonsai konusunda ticari manada ileriye dönük bazı şeyler düşündüğünü de ekledi. Yalnız detayları, ne gibi şeyler düşündüğünü söylemedi. Sanırım henüz kafasında şekillendirdiği birşeyler var. İnşallah Karaca Arboretumda ticari bonsai girişimi gerçeğe dönüşürse o teknik imkanlar ve bilgi sayesinde çok çok güzel işler çıkabileceğini tahmin ediyorum.

Yine çok uzattım kusura bakmayın ama bu haftasonu yine gideceğim Arboretuma. Ömer beyle bonsailer hakkında konuşacağız biraz. Sağolsun çok candan birisi ve elinden geldiğince yardımcı oluyor her gidişimde. Yeri değil onu da biliyorum ama 12-16 Nisan arasında Yalova'da Süs Bitkileri Fuarı yapılacak. Eğer gelen olursa hem fuar hem de Arboretum gezisi yaptırabilirim bilginize..

Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön