MSaygın, iceberg tipini bilmiyorum ama göbek yapan marullar için geçerli bu yöntem.
Bana da köydeki çitfçi arkadaş söylemişti. Her yörede marul yetişmez, zordur, yetişse de göbek yapmaz diye. "Sen az ektiğin için şöyle şöyle yap, dene, çabuk göbek yapacağını göreceksin" demişti. Gerçekten de denedim ve yararını gördüm. Umarım sizin de işinize yarar. Çünkü bu göbek yapan marul veya kıvırcık tiplerinde göbek yapmayıp açıldığında yapraklar sulu ve gevrek olmuyor. Her şekilde kendi bahçemizde ürettiğimizi severek yiyoruz tabii de biraz göbek yaptığı zaman, aradaki lezzet farkı çok oluyor. Bol sulu ve kıyır kıyır yapraklara sahip oluyor

Bir iki tane bağlamayın, deneyin, aradaki farkı bizlerle paylaşın
