Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 11-01-2008, 15:39   #531
korhan
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
İnanın sıcaklık konusunda bizim evde çok sıcak kalorifer aşırı derece yanıyor. Yani sıcak olması daha sık sulamanızı gerektirmiyor benim tavsiyem 5 ila 7 gün arası sulamak en uygunu tabi topragın üst kısmı kuruyor fakat saksı içinde nem kalıyor bunuda şeffaf saksı olmasından saksının buharlanmasından anlıyorum.
Ne miktarda suladığım konusuna gelince; Bunda belli bir miktar uygulamıyorum. Saksıyı lavaboya götürüyor üzerinden daha önceden oda sıcaklıgında beklettiğim hazır suyu toprağı ıslanıp koyu renk olana kadar döküyorum. Sanırım siz saksıyı suya batırıp bekletiyorsunuz buda tavsiye edilen bir yöntem. Saksıyı suya daldırmada, saksı toprağının tümünün ıslanmasına yetecek kadar su yeterli olur.

Not: Saksıyı daldırarak sulama, Yukarıdan su dökerek sulamaya göre daha fazla sulanmış oluyor. Toprak daha da suyu emiyor ve nemli kalma süresi daha da artıyor. Bu durumda çok sık sulama yapmak kök çürümesine neden olabiliyor. benim başıma gelmişti. önceki sayfalarda resimleri var yapraklar kendini salıyor. Neyseki şu an yeni yaprak çıkartmaya başladı. Yrdımcı olabildiysem sevinirim umarım bitkiniz hep sağlıklı olur. Bol çiçekli günler

Ek.: Şu notuda ekleyeyim ben bilgileri bu siteden öğrendim. Bende pek bilgili sayılmam yani Allah esirgesin çiçeğinize bişey olur sorumluluk almak istemem Bu iş aslında birazda şans işi biz çok özeniyoruz çiçeklerimiz ölüyo, kimide hiç bakmıyo bir sürü çiçek açtırıyor. Saygılar...

Düzenleyen praecox : 11-01-2008 saat 17:36
korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön