Merhaba arkadaşlar
sebze yetiştirmekte ikinci senem. ilk sene çok kör topal gitti işlerim. ne yazık ki bu siteyi çok geç farkettim. tohumlarımı çok zamansız ektim. çıkmayınca ikinci parti tekrardan ektim. havalar ısınınca hepsi birden çıkıverdiler. bazı tohumlar direk yerlerine ekilmeliymiş. bilmiyordum. fide yetiştirme, şaşırtma vs. hiçbirşey bilmiyordum. (hala da öyle sadece geçen seneye göre biraz daha iyiyim). tandıklara sorarak yapıyordum bu işi. dedim ya bu siteyi yazın sonunda farkettim
tüm bu cahilliğime rağmen öylesine çok ürün aldım ki. sadece mevsiminde değil aynı zamanda donduruncuya da atarak da yetiştirdiğim sebzelerden yararlandık. sadece ailem de değil tanıdıklara da dağıtma imkanım oldu bol bol.
düşünüyorum da bu işi biraz daha bilgili ve düzenli yapmş olsaydım neler olurdu acaba ?
bu sene daha düzenli yapmak niyetindeyim. çeşitli yerli ve yabancı sitelerden ama daha çok buradan bilgi toplamaya çalışıyorum. notlar tutmaya başladım. ama hala tam olarak neyi nezaman ekmeliyim, fide yetiştirmeye nezaman başlamalıyım bilemiyorum. bu konuda tam olarak bilgi bulamıyorum. coğrafi yerlere göre değişiyor. bu konuda özellikle neyi nezaman ektiğiniz konusunda buraya yazarsanız çok sevinirim. bu konuda okumak ve fotografları görmek çok zevkli.
bu arada kurtları ve böcekleri ben de çok seviyorum.