Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 10-01-2008, 22:05   #527
kadr_iye
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2008
orkide bakımı

Merhabalar ben İstanbuldan Kadriye. çalışıyorum ve yni evli sayılırım. Bende evini güzelleştirmek isteyenlerden biriyim. Bunun için çiçekler aldım ve internetten genel bilgileri araştırdım ve buna göre çiçek bakımımı yaptım ama sonuç maalesef çok kötü. burdaki yazılarıda okudum ve inanın çok kafam karıştı. Bana yardım edeceğinizi biliyorum ve buna istinaden yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Benimde bir phalaenopsisim var ve ekte size resimlerini gönderiyorum. Alalı henüz bir ay oldu. internetten bakımı hakkında bilgi topladım ve çoğuda birbirine zıt bilgilerdi. orkidem şeffaf bir saksı içinde ve onun altındada cam vazo ve içinde çakıl taşları var. Saksıyı haftada bir başka kaba alarak kabın içine su ve çiçekcoşturan ekleyerek 1 saat suyun içinde bekletiyorum. daha sonra saksının altını silip tekrar yerine koyuyorum. bi yerdede okumuştum böyle sulama yaptıktan sonra içinde bulunduğu cam kabın içine yarım çaybardağı su koyup ama köklere değmemesi gerekiyor böylece su buharlaşarak nemli olması gerekiyor diyordu. bende böyle uyguladım. ama maalesef sonuç kötü çiçekleri 1 ayda solmaya başladı. orkidem kaloriferden 50 cm uzaklıkta ve camın kenarında direkt gün ışığı geliyor ama tül kapalı olarak güneşleniyor. verebileceğim bilgiler bunlar. yardımcı olmanız dileğiyle..
Name:  Resim 005.jpg
Views: 1845
Size:  35.0 KB

Name:  Resim 008.jpg
Views: 1823
Size:  36.9 KB

Düzenleyen kadr_iye : 10-01-2008 saat 22:17 Neden: resim ekleme
kadr_iye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön