agaclar.net
Giriş Tarihi: 03-04-2004
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi M.Gürbüz
Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergi de paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.
|
Burada; "nihayet agaclar.net, üyelerle ortak çalışmayı akıl edebildi", demek istemediğinizi umuyorum. " son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu" cümlesi bunu düşünmeme neden oldu.
Hem forum genelinde, hem özel mesajlarla, her "Merhaba" diyene "Dergide yazar mısın?" der hale gelmiş kişiler olarak, (eğer doğru anladıysam) bu yorumunuzun yanlış olduğunu söylemeliyim.
Alıntı:
Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep,
|
Bu ancak forum üyelerin özeleştirisi olabilir...
Alıntı:
20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.
|
Bu doğal olarak sadece bizim değil, tüm forum yöneticilerinin kafasındaki soru...
Bir süre önce bunu merak etmiş ve forum üyelerine çağrı yapıp; sorunlarınızı ve önerilerinizi yazın, Derginin bir sayısını bu konuya ayıralım demiştik. Eposta gönderme işini ben üstlendim.
Amaç: Son 1 aydır foruma bağlanan, ama hiç mesaj yazmamış (sıfır mesajlı) üyelere bunun nedenini sormak
Neden son 1 aydır? Çünkü sıfır mesajlı eski üyelerin çok farklı nedenleri olabilir. Foruma zaten uğramayan ya da uğradığı halde, kendi kullanıcı adıyla bağlanma gereği duymayan kişilere soru sormanın gereği yok.
Foruma bağlandıkları ve takip ettikleri halde, hiç mesaj yazmamış olanlara, "yardım edebileceğimiz bir şey var mı" diye sormak anlamlıdır.
Biz de öyle yaptık. Tabii benim sakarlığım, şaşkınlığım, beceriksizliğim (siz hangisini beğenirseniz, o sıfatı kullanın) sonucu, bu eposta çok daha fazla kişiye gitti. Neyse işin bu kısmı başka bir konu...
Bilmeyenler için gönderilen epostayı buraya kopyalayayım:
Alıntı:
Sayın agaclar.net üyesi,
Bir süredir, adınızın online olduğunu, fakat forumlara hiç katılmadığınızı farkettik. Bu konuda bir zorluk yaşıyorsanız bunların neler olduğunu öğrenmek isteriz.
Örneğin:
İlk adımı atmak mı size zor geliyor?
Kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz?
Paylaşmak istediğiniz konu başlıklarını bulmakta mı zorlanıyorsunuz?
Forum kullanma kılavuzu, ilk giriş için isteklerinize yanıt verebiliyor mu?
Türkçe yazım kuralları konusunda neler düşünüyorsunuz?
Site görevlileri hakkında ne gibi düşünceleriniz var?
Bu soruların yanıtlarını isterseniz bu ayki e-dergimize yazıp sıkıntılarınızı dillendirebilir, isterseniz bu mesaja yanıt olarak gönderebilirsiniz.
İletişim adresimiz: agaclar@gmail.com
Sizi aramızda görmek, katkılarınızla daha da büyümek, bizim için sevindirici olacaktır.
agaclar.net
|
Doğru kişilere ulaşmış epostaya gelen cevaplar, genel olarak şu yönde: (210 kişi cevap verdi)
- Buraya bilgilenmek için geliyorum
- Soracağım soruları başkaları daha önce sormuş zaten, onları okuyorum.
- Çok zamanım yok
- Önce biraz daha öğreneyim, sonra soracağım
İsimlerini yazmadan bir iki örnek vermek isterim:
Alıntı:
Sevgili ağaç dostları; Forumlara neden katılmadığımla ilgili mesajınızı aldım,ve,inanın ki çok şaşırdım;Çünkü herhangi bir konuda bu kadar ilgili,dikkatli bir çalışmanın yapıldığına daha önce tanık olmadım. Bir de,neden katılmıyor olabileceğim ile ilgili yapmış olduğunuz tahlil ve tahminler de beni hayrete düşürdü!
Forum yöneticilerinin işini ne kadar önemsediğini,ve çalışmalarının titizliği beni gercekten şaşırttı.Karşımda sanki bir psikolog var diye düşündüm,maddeleri bir bir okudukça.Bilgi birikimi yüksek olan birileriyle,karşı karşıya oldugumu anladım.En azından insan psikolojisi hakkında...
'Neden katılamıyorum'a gelinceee..Durum karışık biraz.Ben tabiiatı seven,ağaç dikmek,bakmak,sulamak gibi tabiiata en cüzzi katkıyı sağlamaya çalışan bir insanım.Bu aslında bir sevgi,bir takıntıdır hatta.Yıllardır "Denizde" çalışan bir insanım.Çocukluğumun geçtiği Batı Karadeniz bölgesi,tabiat bakımından zengin sayılır.Çocukluktan kalma anılar,alışkanlıklar insanın yakasını kolay bırakmıyor.Annem,babam ve tüm yöre halkı geçimini tarla-bahçe,yani topraktan sağlarlardı.Bizim de çocukluğumuz,beşik de dahil,Toprak Ana'yla birlikte geçti.Ne kadar şehirleşsek de,uzaklaşsak da köylerimizden,dünyanın öbür ucuna gittiğimde,limandan dışarıya şehre giderken gözüm hep hiç tanımadığım ağaç ve çiçeklerde oldu.Bu nedir,bizim oralarda yetişir mi diye sorduğum da oldu.Yani nereye gitsem,toprak ana hep benimleydi.
İstanbul'a geldim,yerleştim ve güzel hayaller kurmaya başladım.Ev tutunca ilk işim,bahçeyi düzenlemek fikriydi.Liküstrümleri kesmek için hemen bir makas aldım.Apartnam yöneticimiz Filiz abla'dan izin vari bir görüş de almayı ihmal etmedim.Nar ağacını 12.ayda getirip,söğütün yerine dikecektim.Sarmaşıkların en kalitelilerini buldum,bahçe duvarını kapatıp güzelleştirecekti...vs.vs.
Karada yaşamak,denizde yaşamak gibi değilmiş.Ne kadar da çok çevre dostu gözüken çevre düşmanı insan varmış,hem de benim apartmanımda.Çocuklarına sevgisizliği aşılamış anne ve babaları görünce...Hele bahçemde yün işleyenleri görünce film kopmuştu..Banyodan sonra liküstürümlerim üstü kulak temizleme çöpleriyle doluyor,uyardıkça da miktarı artıyordu.Sigara izmaritlerini artık çöpten saymıyorum.Aylarca temizledim,haftada iki kez enazından.Bahçemden bir battal boy çöp poşeti dolu,diğeri yarım olmak üzere 1.5 battal boy çöp topluyordum,bıkacaklar dedim,bıkmadılar.konuştum düşman oldular. Ben de tükendim sonunda.
Buradan taşınacağım ama ekonomik şartlar müsaade etmiyor. Hevesle sitenize üye oluşumun amacı, bigilerimi tazelemekti.Bilmediğimi sormaktı..Pratikte bir şeyler ters gidince ben de uzak kaldım sitenizden.Gerçi formlara katılmak değildi amacım,dedim yaş bitki nasıl yetiştirilir,nasıl ekilir,dikilir onu öğrenmekti amacım.Ama şimdi bir zamana kadar gerek kalmadı sanırım. Sitenizi arasıra ziyaret edip gündemi takip ediyorum yine de.Zamanla herşey güzel olur inşallah.Forumlara katılmakta her hangi bir sıkıntı duymuyorum,ilginize teşekkür ederim.
Tüm ağaç dostlarına selamlar..
|
Alıntı:
Sn. Ağaçlarnet Yönetimi
Forumunuza katılmadığım doğrudur. Bunun sebeplerini sıralarken başta özür diliyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.Foruma katılmama nedenlerim şunlardır;
-Forumdaki sorular ve cevaplar herhangi bir sohbet forumundan farklı değil gibi geliyor.
-Bir Peyzaj Mimarı olarak forumlarda verilen bilgiler çok amatörce oluyor.
-ilk adımı atmak zor geliyo.
-Forum kullanma klavuzu ve ilk giriş aradığımız bilgileri bulmamıza kolaylık sağlamıyor. Aradığım konulara ulaşamıyorum.
-Site görevlileri tekel gibi hareket ediyor.
|
Alıntı:
sevgili agaclar sitesi sorun sadece sudur neden ingilizce kullaniyorsunuz ben ingilizce bilmek zorunda degilim bu birinci sorun ikinci ve onemli sorun ise yeterli derecede bilgilendirmiyorsunuz site icerisinde hic bir sekilde agaclarin tanimlanmasi latince isimler toprak konumu budama sekli ve ayi dikilme sekli ve ayi gibi bni gercekten rahatsiz eden yetersiz bilgiler var insanlar kendi cabalariylan malesef bir seyleri anlatmaya calisiyor bu da beni uzuyor malesef uzgunum ama ne yazabilirim ki nihayetinde oraya bir cok insan yaziyor ve kime nasil guveneceklerini ise bilmiyorlar bir kisi yarum yazmis diyorki arkadaslar ingilizce isimlerini yazalim ve ya fransizca dunyada tek ortak dil vardir latince bunun icin ne yaptiniz bir uyari dahi yok bilgi vermek yerine neden boyle bir site yarattiginizi halen anlaya bilmis degilim eger sizlerde yetersizseniz bu konuda orman bakanligina projenizi sunun ve yardim isteyin ben size yardimci olmaya calisirim ancak benim bilmgilerimde sinirlidir yeterli olmayacaktir eger aranan bir site olmak istiyorsaniz bunlari yapin su ana kadar ben turk sitesinde bu tur bir sayfaya ulasamadim hic bir turk sitesi bunun icin herhangi birsey yapmiyor malesef cok uzucu bir durum
|
Alıntı:
Kendimi tanıtmakta zorluk çekmek??? İlk adımı atmakta zorlanmak??? ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Üyelerinizin kişiliğini niye sorguluyorsunuz? Bu siteye imtehanla mı üye alınıyor? Kişiliğini beğenmediğiniz üyeyi atıyor musunuz? Sizin hizmet sektöründe çalışmadığınız, halkla ilişkiler tecrübenizin olmadığı çok açık. Hatta hayat tecrübeniz konusunda bile pek iç açıcı şeyler söyleyemem. Ne yani bu soruları sorduğunuz birinin çıkıp "evet ben kendimi tanıtamıyorum, ben ilk adımı atamam, ben mongolum, spastiğim" demesini gerçekten bekliyor musunuz. Bu şekilde bir yere varamazsınız. Yaptığınız iş bir yerde internet yayıncılığıdır. Bir yayıncı hiç bir zaman okuyucusuna böyle davranmaz (parasal beklentisi olmasa bile). İnsanlara mail atıp böyle şeyler sorarsanız iki ihtimal vardır. Ya sizin okuyucu kitleniz gerçekten özürlüdür (bu durumda sizin sitenize zaten uğranmaz) ya da tepki alırsınız (normali budur) Bazı insanlar tepkilerini benim yaptığım gibi ifade ederler (normal olan budur) bazıları da "delinin teki mail atmış sen de kendini tanıtma sıkıntısı var mı diye soruyor" der ciddiye bile almaz.
Bu arada siteye niye üye olduğumu da hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle fotoğraflar açılsın diye üye olmuşumdur... Üye olupta mesaj yazmamamın sizin için bu kadar önemli olacağını bilseydim üye olmadan takip ederdim...
Site görevlileri hakkında ne düşündüğümü sormuşsunuz. Bunları çok aradılar mı diye düşünüyorum. Adamlar mail atıp üyelerini takip edecek kadar ilgililer, üstelik benim ne kadar online olup olmadığımı takip edebiliyorlar, mesaj yazmadığımın da farkındalar, üstelik bütün bunları bilaücret yapıyorlar. Bu kadar emek verdikten sonra böyle bir e-mail yazabilmek...
Bence siz kendinizi nasıl tanıtacağınız konusunda bir sıkıntı yaşıyorsunuz. İnsanlara böyle garip iletiler göndererek büyüyemezsiniz, kimseyi aranızda göremezsiniz, kimse zahmet edip katkı koymaz. Ben yıllardır insan kaynakları departmanındayım. Çalışanlarımızdan biri müşteriye böyle bir şey yazsa o dakika işten çıkarırdım. Kimsenin müşterilerimizle dalga geçmeye hakkı yok. Müşteride kendini tanıtma sorunu da olsa adamın yüzüne karşı "Sen sorunlu musun?" denmez. Bu müesseseye müşteri kaybettirmekten başka işe yaramaz...
Biraz daha profesyonel olun. Emek veriyorsunuz karşılığını alın. Sitenizi tanıtmak için mesaj yazıp tepki alıyorsanız bu sizin özveri eksikliğinizden değil beceriksizliğinizden kaynaklanıyor.
Önemli not: Sitenize online olmuş olabilirim ama bu mesaj yazmak zorunda olduğum anlamına gelmez. Yazmam yazmam sana ne. Altında kişilik problemi arıyorsanız bilemem. Başka forumlarda mesaj yazmayan üyeye sen dengesizmisin manasına gelen mailler atılmıyor. Mesaj yazmayan üyeleri atıyorsanız da ilk başta beni atın.
SİZE LAF ANLATMAYA HARCAYACAK VAKTİM YOK BENİM. BİR DAHA BANA BÖYLE E-MAİLLER GÖNDERMEYİN. RAHATSIZ EDİLMEK İSTEMİYORUM!!!
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Bu kadar ilgili olmanız mükemmel . Konu başlıklarını rahatça bulabiliyorum , forumdan oldukça fazla bilgi edindim. (Soracağım sizinle paylaşacağım konular oldukça tabi ki ben de mesaj atacağım . Fakat benim sizler gibi bilgim fazla değil .) Bu yüzden şimdilik mesaj atmıyorum . Site görevlileri çok candan , yakın ve yardımsever . Hepsine selamlar ve sevgiler .
|
Alıntı:
Sitenin ve siteyi olusturan asli unsur olarak da sizlerin kaliteli ve duzgun oldugunu dusunuyorum. Bu acıdan sizlerle birlikte bu sitede paylasımda olmaktan memnunum. Forumlara mumkun mertebe katılıyorum. Katılımımın az oldugunun farkındayım. Daha da artacaktır.
Eczane eczacısı oldugum için işyerimde internet gunboyu acık. Hasta, recete işlemlerinden fırsat buldukca siteme(Agaclar.net) girip kolacan ediyorum.
Yazı problemi yok. Acık olmak gerekirse bu site işleyiş tarzı olarak diğer sitelerden biraz farklı.Ancak hiç de anlasılamayacak bir yanı yok. Zaten severek bulunulan bir ortama adapte olmak problem olmuyor. Site yonetimini de kaprissiz, ard niyetsiz ve de samimi buluyorum. E , ben de oyleyim zaten 
Fotograf sevdiğim bir uğraş oldugundan siteme katkım ancak fotograflarımla olabiliyor.Son donemde de fotograf ekleme de biraz sorun yasayınca sitemden uzak kaldım.Bu problemi de sevgili Malina ve yoneticilerimizle ve de diğer katılımcı arkadaslarımla cozecegiz, insallah. Ama bu katılımdan koptugum manasında degil elbetteki.
Keske İstanbul'da ki ortak bulusma noktası olan kafeye ya da Bursa'da ki toplantıya katılabilme imkanım olsaydı da sizlerle yuzyuze de gorusebilseydik.
Turkce yazılım kurallarıyla ilgili hassasiyetinize birebir, hatta fazlasıyla katılıyorum. Dilimizi yozlasmaktan korumak bir bakıma vatanı korumak demektir.Diye dusunuyorum.
|
|