View Single Post
Eski 09-01-2008, 23:08   #35
Mucip Gürbüz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Herkese Mehabalar;

Uzun süredir hemen hergün izliyor ama yazmıyordum, sebebinin ise artık hiç bir önemi de yok.

İçimi burkan ve beni üzen birşey vardı hep, MUM çiçeğinin sessizliği idi bu, forumda sanki ne adı, ne görütüsü, ne de kokusu kalmamış gibi geliyordu bana; derken bir şekilde elime ulaşan bir mum çiçeği masalı "geçmiş zaman olurki hayali cihan değer " dedirtti bana. Duyugulandım, üzüldüm ve heyecanlandım, forum mum çiçeği kokmalıydı.

Tam fikrimi değiştirecekken bu defa dergi konusu patlak verdi, birkaç gündür de onu izliyorum tartışma olgunlaşsın diye. Dergiye de çok üzülmüş olmama rağmen, sanırım son noktaya da gelindi ve aslında olması gereken yeri buldu, forum, çiçekler, ağaçlar, resimler, sıkıntılar, sevinçlerin paylaşıldığı yerde dergide paylaşılmalı her arkadaşımız da katkıda bulunmalıydı, oldu da.

Herkesin dergide yazmanın bir ayrıcalık olduğunu sanıyor olması belki bu noktaya gelişte önemli bir sebep, ama benim hep dikkatimi çeken 20000 üyesi olan bir sitede hergün ortalama 60-70- kişinin yazıyor olmasıydı, büyük bir sesiz çoğunluk yalnızca izliyordu, bunların içinde bilgili, birikimli insanların neden katılmadıklarını veya katkıda bulunup paylaşmadıklarını da çözebilmiş değilim, yolu nedir onu da bilemiyorum.

Şimdi ben yukarıda belirttiğim gerekçelerle ne mum çiçeğinin suskunluğuna, ne de derginin yok oluşuna, bu tartışmaya katılan bütün dostlar gibi hayır diyorum ve çorbaya tuz koymaya bende varım diyorum.

Sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını hatırlatarak bitirmek istiyorum.

" Hadi bakalım kolay gelsin, bir acaip zor yarış"


Selam ve sevgilerimle.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Başa Dön