Merhaba.Benim beyaz çiçekli bi orkidem var.yeni aldığım ilk hafta 3tane çiçek tohumunu döktü.1tane tohumu çiçek açtı.2hafta kadar önce sırayla 4 tane çiçeğini döktü.bugün en son açtığı çiçek düşünce bu işin normal olmadığına karar verdim.bunun dışında bir tane yaprağı ortasından çürümeye başladı ve ben de o yaprağı ortasından kestim.yaprakları tavşan kulağı gibi sarkmıştı bu sitede sebebinin neler olabileceğini araştırırken bi yazıda toprağınıdaki tuz miktarının fazla olabileceğini okudum.2hafta üst üste suyuna sıvı gübre karıştırmıştım tuzluluk sebebi olabilceğini düşündüm.hemen beklemiş bi miktar suyu tuzun daha çabuk çözünebilmesi için ısıttım(ılık) ve toprağı bolca suladım.şuan yapraklar hala tavşan kulağı gibi sarkıyor.

sıvı gübre olarak çiçek coşturanın orkide besinini kullanıyorum.
son olarak orkide 3.boğumundan bir uzantı çıkarıyor.bu acaba yeni bir dal mı yoksa bi yavru mu.arada yapraklarını ve saksının üzerindeki köklerina ılık su püskürtüyorum.haftada bir gündüzleri beklemiş su ile suluyorum.makro çekilmiş resimler ekliyorum.bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.resim boyutları büyük geldi herhalde.ekleyemedim