Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Elinize sağlık. Aklıma takılan bir kaç sorum var.
Havuz yaparken zeminde kullandığınız naylon ne kadar süre sağlam kalabilirmiş? Bu kadar zahmet verdikten sonra acaba daha dayanıklı bir zemin malzemesi mi kullansaymışsınız?
Aklıma ilk gelen çoluk çocuk eline bir sopa alıp suya daldırsa naylon delinir o kadar zahmet boşa gider mi?
Havuza içten de hafif bir ışıklandırma güzel olmaz mı? (Belki ben göremedim)
Emeğinize sağlık.
|
Merhaba;
Süs havuzu için üretilmiş havuz şiltesinden kullandım. Esnek ve ağır bir madde. İçeriğini tam olarak bilmiyorum. Ancak özellikle delinmedikten sonra ve direkt güneş ışığı almadığı sürece 5-10 sene bir şey olacağını sanmıyorum.
İkinci olarak, havuz şiltesini üreten firmanın şilte yapıştırıcısından da aldım. Bu şilte üzerinde yama yapma şansı veriyor (tabi havuzu delinen noktaya kadar boşaltmak kaydıyla). Zaten şu anda kullandığım havuz şiltesi de 6 metre genişliğinde ama 2 metre ara ile yapıştırma yerleri var.
Üçüncü olarak şilte direkt olarak görünmüyor, üzerinde mıcır kaplı. Zaten direkt görünseydi güneş ışığına maruz kalacağından eskiyebilirdi. Şiltenin üzerindeki mıcır, fiziksel darbelere karşı da koruyor. Ama tabi ki yine de delinebilir. Delinirse tamirat yapmak gerekecek. İnşallah yakın zamanda böyle bir şey gerekmez.
Havuzun fıskiyesinde led aydınlatmalı fıskiye başlığı var. Gece görünümü güzel oluyor. Doğal süs havuzu ve nilüfer havuzu olduğu için abartılı aydınlatma yapmak istemedim.