İş yerim şu anda oturduğum yere çok yakın olduğu için öğle yemeğine eve gidiyorum

Mufak tezgahının üzerinde bir kapta bir tepe zeytin duruyor. Eve girer girmez giriştim yine zeytinlere, kaç tane yedim bilmiyorum
Sn.Denizakvaryumu, Samanlı zeytini ile tanışmam benim de çok olmadı. Ben de ilk başta çok şaşırdım, bu kadar güzel bir tür neden yaygınlaşmadı diye. Sebebini sonra anladım. Bu türü çelikle tutturmak çok zor. Sadece bir yerde rastladım çelikle köklendirmeyi başarana. O da amatör olarak kafasını bu işe taktıran bir zeytin dostu. Bu zeytin karamürsel'e özel. Zeytin, yaşadığı ortamdan çok etklilenen bir bitki olduğu için başka yerlerde başka sonuçlar da veriyor olabilir. Bizim agaçlar çok yaşlı. benim tahminim 150 yaşından daha büyükler. Köydeki diğer ağaçlar da öyle. Belki de Rumlar tarafından bölgeye ilk aşılananlar. Bu yüzden de diğer yakın köylerde olanlardan biraz farklı olabilir. Nitekim, bizim bahçedeki boş yerler için çelikten üretilmiş 8 fidan aldım. Üzerlerinde zeytinleri vardı. Köydeki yaşlıları kahveye topladım, birlikte konsültasyon yaptık. Sonuç, evet bunlar da samanlı ama bizimkilerle %100 aynı değil dediler. Herşeye rağmen Karamürsel bölgesinde samanlı fidanı bulunabiliyor. Geçenlerde Çanakkale bölgesinden biri gelip 1000 tane almış.
Sizin de yazdığınız gibi bu zeytini kimse tanımıyor. Tanınırsa hızla yayılması söz konusu olabilir zira lezzeti, kolay işlenebilirliği açısından üstün bir cins. Zeytin zamanı karamürsel pazarında köylüler işlenmemişini 8-9 liraya satıyorlar. Bu anlamda ekonomik değeri de yüksek.