Sn.meyvelitepe sayesinde bu salamura zeytinin tadına bakma şansımız oldu.
Gerçekten çok nefis olmuş.Blogda yapılışını da öğrenmemiz iyi oldu.İlk fırsatta da bu şekilde deneme yapacağım.
Bu arada merak ettiğim yaşadığınız yer-mikro klimada HURMA zeytin yetişip yetişmediği.
(Birbaşka anlatımla hurma zeytin Karaburun-Çeşme-Urla'dan başka bir yerde kesinlikle olmaz mı?)
--------------------
Hurma zeytin :
Hurma zeytin tamamen doğal haliyle yani hiç bir işleme gerek duyulmadan dalından toplandığı şekliyle yenebilen naturel zeytin çeşididir. Hurma zeytin yoğun olarak Karaburun , Çeşme ve Urla yarımadası olarak adlandırılan bölgede yetişmektedir. Hurma zeytinin dalında olgunlaşmasını sağlayan bu bölgedeki iklim şartlarıdır.
Hurma zeytinin suya basılarak **** tuzda bekletilerek tatlandırılmasına gerek yoktur. Hurma zeytin zaten doğal haliyle dalında olgunlaşmış ve acılığını kaybetmiştir, bu nedenle neredeyse tamamen tuzsuzdur ve hasattan hemen sonra yenebilecek haldedir. Zeytin meyvesinin doğal tadını tam olarak hissedebileceğiniz bir üründür. Tamamen doğal tadları arayanlar için vazgeçilmez bir lezzettir.
|