View Single Post
Eski 07-01-2008, 18:40   #76
serder
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Bonsai doğada mevcut. Doğayı taklit etmek bunu da onun parçaları üzerinden taklit etmek yanlış mıdır?
Şahsen "bonsai canlı hayatına bir müdaheledir" fikrine katılıyorum. Bu bir müdahele. Müdahelenin yanlış olduğuna katılmıyorum. Herhangi bir şekilde istek ve talep bildirmiyorsa (Görsel **** işitsel) sağlıklı yaşamasının ve hayatını sürmesinin bir cevap sayılacağını düşünüyorum. Akdeniz ikliminde yaşayan bir ağacı karadeniz ikliminde yaşatmak o ağaca eziyetmidir? Ağaca eziyet denince aklıma daha çok Yanlış ve acımasız budama, gereksiz ağaç kesmek geliyor. Çanak antenin önünü kesiyor diye ağaç kensen insanlar tanıyorum.

Ben topladığım ve asla filizlenmeyecek olan çam fıstıklarından ve atmayıpta çimlendirdiğim limon çekirdeklerinden bonsai yapmayı planlıyorum. Ben onları özellikle filizlendirmeseydim zağaç olma ihtimalleri yoktu. Doğaya müdahele ettim, onlar ağaç olmayacaktı. Şimdide ağaç ürettiğim için suçlu olurmuyum? Evimde ağaç bulunması mükemmel bir zevk. Bunun için birkaç ağaca eziyet etme fikrindeyim.
Kimseye değil cevabım. Şahsen düşündüklerim ve yapmak istediklerim sadece.....

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön