View Single Post
Eski 05-01-2008, 16:51   #64
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Seneler önce bir tekstil fabrikasında çalışıyordum. Hemen her belediye değiştiğinde olduğu gibi kaldırım taşları değiştiriliyordu. Fabrikanın önünde mal yüklemesi için yer ayrılması gerekiyordu. Önceden bize hiç bildirmeden taşları döşeyen işçilere durumu anlattım. O bölüme taş döşenmeyeceğini dilimin döndüğünce anlattım. O sırada saat 16.30 civarıydı.
Belediyeden yazılı kağıt getirmem gerektiğini ama o saatte alamayacağımı ertesi gün alıp getirmemi söyledi. (Enteresan kısım burada başlıyor.) Ama o ben izni getirinceye kadar taşı döşeyeceğini, izin kağıdı gelince yıkacağını söyledi. Yahu ne gerek var kardeşim neden yarın yıkacağın şeyi döşüyorsun dediğimde: Abla belediye döşerken 1 veriyorsa sökerken 2 veriyor!! Çıldırmamak mümkün mü? Adam devleti zengin bir adam sanıyor. Kendi cebinden çaldığının farkında değil.

Aradan 13-14 sene geçmiştir bu olaydan sonra. Ama zihniyetin değişmediğinden eminim.
Sadece devlet işlerinde değil, özel sektörde de aynı mantık işlemiyor mu bizim ülkemizde?
Bir malı satana kadar veya bir işi yapıp parayı alana kadar. Sonra işini takip eden var mı?
Aldığınız bir maldan veya hizmetten memnun kalmadığınızda, daha önce size güler yüzüyle diller dökenleri bulabildiniz mi?

Hep düşünürdüm belediyeler neden tek yıllık değil de kalıcı bitkiler dikmiyorlar diye. Artık iyiki dikmiyorlar diyorum. Çok yıllık bitkiler daha pahalı ve periyodik bakım isteyecek. Bakım yapacak kalifiye eleman ve onları organize edecek birisi olmadıktan sonra o bitkiler de ziyan olacak. Mevsimlikler en azından daha ucuz ve bakım yapmasalar da mevsimi geçene kadar dayanabiliyorlar. Hiç ekmeseler diyemiyorum çünkü Dünya ülkelerini görünce utanıyorum...

Not:Belediyelerin lale soğanlarını israfına yönelik yazıları ve fotoğrafları görünce yazdığım yazıyı bu başlık daha uygun diye taşıdım.

Düzenleyen limon : 08-01-2008 saat 15:26
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön