View Single Post
Eski 03-01-2008, 23:25   #57
cetvel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-11-2006
Şehir: Istanbul / Milas-Muğla
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deportivo Mesajı Göster
İstanbul 'u Lalelerle donatacağız diyenlerin doğaya olan ilgilerinin de ne kadar sahte
olduğunu da görmüş olduk Sayın Cetvel sayesinde ;bir çiçeğim kuruduğu zaman üzüntümü düşünüyorum . Bu resmen Lale katliamıdır !
Sevgili kardeşim, benim burda yayınlamadığım daha pekçok resim var elimde... Ataköyde sahilyolunda şu an kapalı olan Shell benzin istasyonu karşındaki yol kenarında ve Galleria'nın karşına denk gelen bölgede yaklaşık 2 sene önce dikilen yüzlerce gül fidanı vardı. Tek katmerli açan ve sürekli üzerinde çiçeği olan bu güller yaklaşık 2 ay önce toprak bellenirken söküldü ve kökleri açıkta bırakılarak ölüme mahkum edildiler... Ben durumu geç farketmiştim, bu sebeple kurtarabildiklerimi aldım ve hemen diktim ama inan sökülen güllerden öyle bir gül bahçesi yapılırdı ki, dillere destan olurdu...

Şimdi bu gül faciasından sonra, hafta sonları yaptığım yürüyüşü, hafta içi birkaç güne daha yaydım ve çiçekleri kontol yürüyüşüne dönüştürdüm amacını ve lale soğanlarını böyle farkettim. Kimbilir, farkedemediğim daha nice çiçekler heba oldu böyle... (dikilen sardunyalar yok mesela)

Sanırım israf ve vurdumduymazlık, Türkiye'nin en kötü iki özelliği!...

cetvel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön