Bu kitaptan ben de aldım, Uğurer yayınlarında mevcut.
Benim yüzeysel incelememde gördüğüm ,bu işte en kritik nokta Hijyen.
Kullanılan malzemeler ve ortamı temin etme çok maliyetli değil, ama en büyük sorun bu işi bilen birinin başkanlığında temizliğe çok önem veren kişilerin bulunması. Aksi takdirde fire oranı çok artıyormuş. Bursa'da ve yalova'da bu işi yapan labarotuarlar var. Genelde zor yetişen meyve ve süs fidanı üretimi yapıyorlar. 1 karış boya ulaştırılan fideler fidancılara satılıp dikime hazır hale gelene kadar seralarda bekletiliyor.
Peki organik tarımın bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde, Organik Sertifikası veren kuruluşlar bu fidanlara nasıl bir değer verecekler. Sertifika almayı engeller mi engellemez mi, eğer engelemeyeceği yönünde bir görüş oluşursa bence Doku Kültürü üretimi oldukça karlı bir sektör olabilir.
|