View Single Post
Eski 02-01-2008, 09:48   #213
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TURKPRINC3SS Mesajı Göster
Merhabalar,benim de limonum var iki hafta önceye kadar kötü ve küçük bir saksıda,killi bir toprağın içinde duruyordu.Sonradan gördüm,mutlu oldum nasılsa hiç farkına varmamışım.Hemen bir kaç çeşit iyi toprak karıştırdım yarım metre derinliğinde toprak bir saksının içine,limonun saksısıı değiştirdim.Yaprakları biraz deforme olmuş,şekil bozuklukları var.Saksısını ve yerini sevdi sanırım,acaba yapraklar düzelir mi ? Ankara'da yaşıyorum,limonum için en uygun yer neresi olur ? Ne kadar su vermeliyim...Aşılama yapmak istemiyorum,turunç meyve istiyorum,minacık kavanozlara turunç reçeli yapıcam
Baharda yeni çıkan sağlıklı yapraklarla ağacın forumu düzelecektir.
Ankara'da evde, güney cephesinde bir pencere önüğne koyarsanız çok iyi olur.Tüm gün doğrudan güneş görecekse öğleden sonra tül perde ya da benzeri bir filtrelemeyle güneşi görmesi iyi olur.

Limonu bulmuşsunuz anladığım kadarıyla, aşı istemiyorum demişsiniz ama zaten aşılı olabilir.Aşısız, çekirdekten çıkmış bile olsa muhtemelen yine limon olacaktır turunç değil.Konuyla ilgili daha detaylı bilgi şu başlıkta var, okumanızı öneririm.

Bir de sorularınızı seçtiğiniz en uygun, tek başlıkta sorarsanız forumumuz daha derli toplu kalacaktır

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön