Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Senior_Duke
Benim sormak istediğim aylara göre nasıl bir sulama yolu izlenemeli?
Mesela şimdi kış ayındayız kaç günde bir ne kadar su vermek daha sağlıklı olur?
Birde burada söylenen perlit karışımlı toprağa değilde ne olduğunu bilmediğim ama ormandan gelmiş olan bir toprağa diktim.. Genel olarak verimli gibi.
Sormak istediğim diğer bir hususta: Nasıl bir gübre almalıyız limon için?
Birde limon süt şişesinde ne zamana kadar kalmalı? Ne zaman saksıya alınmalıdır?
Teşekkürler.. Yakında resimlerinide eklerim (Büyüsün biraz)
|
merhaba,
Aylara göre değil ama saksı harcının durumuna göre sulamaya karar vermelisiniz.Üstten 2-3cm kadar kurumuşsa toprağınız, sulama yapmalısınız.Turunçgiller köklerinin nemli kalmasından hiç hoşlanmıyorlar, o yüzden sulama yaparken buna dikkat etmelisiniz ve drenajı çok iyi bir saksı harcı oluşturmalısınız.
Bulduğunuz toprak verimli görünebilir ama yeni çıkan köklerin mantar gibi oluşumlardan etkilenmemesi için çekirdeklerinizi hazır torflar gibi steril bir yetiştirme ortamında çimlendirmeniz daha doğru olacaktır.
Süt şişesinin yüksekliği ne kadar bilmiyorum ama çekirdekten çıkan kazık kök dibe vurup, kıvrılmadan daha büyük bir yere almanızı öneririm.Kıvrılan kazık köklü bir turunçgil ağacı tüm ömrü boyunca bunun sıkıntısını çekecektir.
Turunçgil fidenize boyu 5cm olana kadar gübre vermeyin.Daha sonra mümkünse NPK oranı 5-1-3 olan ya da en azından 3-1-1 oranında bir gübre uygulayın.Şubat sonunda gübreşemeye başlayın, seraya alma durumunuz yoksa eylül ayında sonlandırın gübrelemeyi.
Turunçgil yetiştiriciliği başlığında daha detaylı konuşuldu.
Bol meyveli ağaçlar dilerim