Ordu
Selam Sanal Gezginler,
Macahel rotamıza kadığımız yerden devam ediyoruz. Samsun da konaklama yapmadan devam ediyoruz. Hedef:Ordu ili. Samsun Ordu arası 160 km civarı. Sahil boyu devam ediyoruz. Ordu yu bir yönden çok sevmiştim; Ordu Karadeniz sahil yoluna karşı çıkan ve direnen tek Karadeniz kenti imiş. Bunun için bayağı eylem yapmışlar. Çok da doğru iş yaptıkları zamanla anlaşıldı galiba.
Bu arada Ordu ya doğru giderken Perşembe civarında öğle yemeğinizi Vonalı Celal 'in yerine denk getirmeye çalışın. Burada muhteşem turşular yapıldığını biliyorum. Denize tepeden bakan bir yerde güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Galiba İstanbul'da da bir şube açmışlar ama test etmedim. Bir de çay yapılan bir yer var; Saçlı'nın yeri deyince herkez biliyor. Eğer sabredebilirseniz burada kömürde çay için. Aşağıya fotosunu koydum, adamın tuvaleti bile ilginç..
Gelelim Ordu ya Ordunun içini şöyle bir gezdim. Yukarıya doğru çıkarsanız şehre tepeden bakacağınız mesire yerleri var. Boztepe denen bu tepenin yüksekliği 485 mt. Burada bir nefeslenebilirsiniz. Aşağılara inerken ise Aziziye, Düz Mahalle ve Taşbaşı mahallelerinde eskiye ait güzel ev örnekleri var. Ama Ordu da tamamen yanan şehirlerden bu nedenle en yaşlı ev 150 yıllıkmış.
Paşakonağı denen bir konağı gezdim. Rumlardan kalma güzel evleri var.Bölgede yaşayan Rumlar mübadele sırasında buradan gönderilmişler.
Ordunun yaylalarına gitmedim. Aybastı, Çambaşı, Keyalan gibi yaylalarını sadece kaynaklardan biliyorum (Al sana, tekrar gitmek için bir mazaret daha!!).
Ordu da şöyle bir nefeslenip, konaklayabileceğiniz Giresun'a doğru devam edin derim.
2008 yılı dilerim herkeze mutluluklar getiririr.
Gezekalın.
Dr Ümit Kuru
Düzenleyen kuru.umit : 01-01-2008 saat 14:45
|