View Single Post
Eski 29-12-2007, 23:23   #41
kuru.umit
Ağaç Dostu

kuru.umit's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Sinop-Ordu veya Giresun arası

Selam sanal Gezginler,
Karadeniz gezisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hedef Samsun'u geçerek Ordu'da 1 gece konaklama. Sinop-Ordu arası 330 km 3 saat sürecek. Aslında 40 daha yapılıp Giresun da da konaklanabilir. Rahat gezmek için Ordu'da konaklama ya da vakit kazanmak için Giresun'da konaklama tercihini yapabilirsiniz.
Kendim aslen Samsun kökenliyim. Daha doğrusu Samsun Havza. Ancak bu civarda çok fazla gezecek bir şey görmemiştim. Samsun 1869 yılında çıkan büyük yangın da tamamen yanmış. Bu nedenle şehir sil baştan yeniden kuruluyor (Fransız mimarca). Ama bu bugün sıkıcı ve tatsız bir kent bence.
Samsun, Kızılırmak (Türkiye doğan ve Türkiye de denize dökülen en uzun ırmak- 1180 km)ve Yeşilırmak arasında kalan bir kent. Batısında Kızılırmak deltası ve doğusunda Yeşilırmak deltası. Burada tütün hayati bir ürün. Mevsiminde heryerde bol bol kurutulmaya çalışılan tütün göreceksiniz.
Benim memleket, Havza kaplıcalar açısından çok zengin ve yakında iyi oteller yapılmış. Samsun da Arkeoloji müzesi gezmeye değecek bir müze. Bandırma vapuru maketi Samsun sahil yolu kenarına bir anlam katıyor. Tabii ki Atatürk heykeli kenarında bir foto almayı unutmayın (1931-Avusturya lı bir mimar yapmış)
Tüm karadeniz de çok iyi pide örnekleri yiyebilirsiniz, ama Samsun bu bakımdan bence en iyi yer.
Bir diğer alternatif rota da Samsun'dan aşağıya Amasya ve Tokat'a gitmek. Sonra Ünye ve Ordu ya yönelmek. Ben Amasya ve Tokat'ı dönüşe saklamıştım ama seçim siz sanal gezginlerin.

Eklenen Resimler

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön