View Single Post
Eski 17-03-2006, 15:05   #25
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan42
Cengin teşekkürler site adresi için.
Yanıbaşımızdaki bitkilerin zehirli, hatta yüksek etkili olması şaşırttı beni.
Salonumuzdaki Dieffenbachia'nın zehirli olması da şaşırtıcı. Küçük kızım yaprağını kopartmıştı geçenlerde.
Yeğenim 5 yaşındaydı, elleme kızım dediğimiz için difenbahyanın yaprağını hızla kopardı ve avucunda toptop edip koştu içeriye kaçtı, 5 dakika geçmeden çığlıklar atarak döndü , avucu kıpkırmızıydı, yanık gibiydi,bayram günü heryer kapalı, hemen bir nöbetçi eczaneye koştuk acısını alacak bir pomat aldık ama ders oldu, bir daha ellemedi çiçekleri.

Ev bitkileri ilk önceleri tamamen yurt dışından geliyordu. O zaman çiçekçilere üretici tarafından hazırlanan katalog ve posterler de dağıtıyorlardı. Kataloglarda özellikle toksik olanlar belirtiliyordu.
Örneğin onbiray çiçeği primula obconica allerjiktir. Bu mevsimde alır eve koyarsınız aksırık, tıksırık, tıkanma başlar.Aynı şekilde çuha çiçeği primula vulgaris

Bir de yine sinerarya hatta bazı çiçekçiler sindirella da diyor cineraria- Senecio x hybridus bu da allerjiktir. Dikkat etmelisiniz, astım ve allerji problemi olan kişilerde evin içerisine alınmamalıdır.

Not: Bahsi geçen çiçekleri görebileceğimiz fotoğrafların linklerini ekledim (aybala)

Düzenleyen aybala : 17-03-2006 saat 16:34
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön