View Single Post
Eski 27-12-2007, 16:50   #22
nilemir
Kelebek

nilemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Nilemir, sogutlerinin koklenmesi bile seni bu kadar mutlu ediyor ve heycanlandiriyorsa, ilk bonsai calismana basladigin zaman havalara ucacak gibi olacagini dusunuyorum.

Oralarda kislarin nasil gectigini bilmiyorum, cok soguk oluyorsa sogutlerini bahara kadar soguktan koruman gerekecek.

Siz annenize bonsai ogretmeden once, ondan ogreneceginiz cok sey oldugunu dusunuyorum ve bu sizin icin bir sanstir bu sansinizi degerlendirmelisiniz.

Vyssera' nin dedigi gibi gelecek gunlerde sizin ellerinizden cikacak bircok meyve agaci bonsai gorebiliriz.

Bir gun sayamiyacak kadar cok bonsainiz olsun.

Ali Bey ,

1)Söğüt

Söğütlerimi saksıya alalı 1 hafta kadar oldu.Torf karışımlı toprağa 6 adet ufaklı büyüklü diktim söğütleri. Dediğiniz gibi söğütleri içeri aldım.Antalya da olmamıza rağmen risk almak istemedim. Şimdilik durumları iyi görünüyor.Hatta bir tanesinin altından yeni filizler çıktı.

Bir tanesini çelebi tarzı yapmayı düşünüyorum.Bu gün gidip bakır kalın tel aldım. Sizce şimdi telleyeyimmi çelebi tarzı düşündüğüm söğütü. İlerde zor olacak gibi, çünkü gövdesi çok dik.Fotoğrafını ekleyeceğim.Diğerlerini baharda sizlerin yardımlarıyla dallanmalarına göre yön vereceğim . Çok heycanlıyım baharı da sabırsızlıkla bekliyorum.Söylediğiniz gibi biraz bonsaiye benzeyen bişey çıkarsam havalara uçacağım.

2) Japon Gülü

Kusura bakmayın önerilerinize yanıtım çok geçikti.Karar vermek güç oldu. Birde benim gülün hemen yanına bir limon ağacı dikildi bu hafta.İlginç bir durum oluştu ki sormayın. Sigara izmaritleri atan kişiyle bir tartışma yaşanmıştı
Bu hafta o kişi elinde bir limon fidesiyle gelip özür diledi ve fideyi bu çiçekliğe dikmek istediğini söyledi. Bende seve seve kabul ettim.
Şimdi, Ön yüz olarak ilk fotoğraftaki yönü uyguluyorum. Sizce ortadaki dalı şimdi komple kesyimmi.yoksa baharımı bekleyeyim.Baharda kök budaması, dal budaması, ağacı yerinden sökmek ve orta dalı komple kesmek ağaca ağır gelirmi.

Yardımlarını ve önerilerini paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

nilemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön